Aksigorta, DASK işleticiliğine talip

Aksigorta Genel Müdürü Gülen, "Bu göreve talip olduğumuzu pazartesi günü bir teklife kuruma ileteceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nda (DASK) üçüncü 5 yıllık dönem için seçim yapılacağını, bu dönem için DASK işleticisi olmaya talip olduklarını bildirdi.

Aksigorta'nın AKUT Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle başlattığı "Hayata Devam Türkiye" projesi kapsamında, "Afet Eğitim Tırı" ile Türkiye'nin ilk 3 boyutlu deprem simülatörünün yer aldığı "G-Force Deprem Tırı"ndan oluşan konvoyun 30 kişilik ekibi, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda halkı deprem konusunda bilgilendiriyor.

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, düzenlenen basın toplantısında, projeyi kamuoyuyla paylaştı.

Gülen, merhum Sakıp Sabancı'nın 1994 yılında Türkiye'nin ilk deprem simülatörünü, deprem merkezini İstanbul Fındıklı'daki Aksigorta binasında açtığını kaydederek, Sabancı'nın burada yaptığı konuşmada, deprem simülatörünü tüm Türkiye'ye tanıtma, halkı eğitme yönünde bir hayali olduğunu söylediğini aktardı.

Aksigorta'nın bu yıl 50. yılını kutladığını hatırlatan Gülen, 50. yıllarını kendilerine yakışır bir projeyle kutlamak istediklerini ve projenin de böyle şekillendiğini anlattı.

Gülen, doğal afetlere karşı risk bilincini nasıl artırabileceklerini, riskleri bertaraf etmek için fiziksel olarak ve sigorta şirketleri olarak neler yapabileceklerini anlatmak için yola çıktıklarını dile getirdi.

Yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Gülen, projeyi zaman içinde daha da geliştirmeyi planladıklarını bildirdi.

"DASK işleticiliğine talibiz"

Uğur Gülen, sigortacılık faaliyetleri içinde DASK'ın önemine de işaret ederek, sigortanın özellikle 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin ardından daha da önem kazandığını vurguladı. Gülen, "Çünkü o zamana kadar hiçbir deprem, sanayiye bu kadar yakın bir yeri vurmamıştı" dedi.

DASK'ın Kanun Hükmünde Kararname ile kurulduğunu hatırlatan Gülen, "Biz, Aksigorta olarak DASK işleticiliğine talibiz. DASK'ta üçüncü 5 yıllık dönem için seçim yapılacak ve biz de bu göreve talip olduğumuzu pazartesi günü bir teklife kuruma ileteceğiz" dedi.

Gülen, Türkiye'de, deprem ve iklimsel değişikliklere bağlı olarak son günlerde yaşanan sel felaketi rakamlarının gün geçtikçe arttığını, 2009 yılından bu yana Türkiye'de dört büyük sel felaketi meydana geldiğini ve deprem kadar yıkıcı sonuçlara yol açtığını anlattı.

Birçok vatandaşın evini, iş yerini kaybettiğini veya büyük maddi zararlara uğradığını dile getiren Gülen, "1999 Marmara Depreminde 1 milyar TL'lik hasar varken, 2009 yılından bu yana oluşan seller sonucu 750 milyon TL'lik bir hasar ödemesi yapıldı. Sel felaketleri de artık depremler kadar yıkıcı zararlara yol açıyor" diyerek, sigorta yaptırmanın önemini vurguladı.

7.4 şiddetinde deprem uygulaması

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de, Türkiye'nin deprem konusunda birinci derecede risk bölgesinde yer aldığını hatırlatarak, risk konusunda farkındalık yaratılmasının önemli olduğunu söyledi.

Mahruki, bu anlamda Aksigorta işbirliğiyle böyle bir projeyi hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Gündoğdu Meydanı'nda bulunan 3 boyutlu G Force Deprem Simülatörü'nde 7.4 şiddetinde bir deprem uygulaması yapılarak, eşyaların sabitlendiği ve sabitlenmediği iki oda arasında deprem sonrası ortaya çıkan görüntü vatandaşlara gösterildi.

Etkinlik çerçevesinde, "Afet Eğitim Tırı"nda "Deprem-Afet" sergisi vatandaşlarla buluşurken, plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletiliyor.

Ekipte bulunan profesyonel oyuncuların sergilediği tiyatro gösterisiyle de afet ve sigorta konusu, halkın da katıldığı interaktif oyunlarla eğlenceli bir şekilde aktarılıyor.

25 Mayıs 2010 tarihinde başlayan ve 23 Temmuz 2010 tarihinde sona erecek olan "Hayata Devam Türkiye" projesi İstanbul, Bursa ve İzmir'in ardından Antalya, Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Samsun ve Ankara'yı kapsayan 10 il ve 50 ilçede halka ulaşacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir