Aksu ve Alkış adaylıktan çekildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu başladı. Ata Aksu ve Erdal Alkış, başkan adaylığından çekildi. Bursaspor ise Olağanüstü Genel Kurul'a katılmıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu başladı. 
Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, 231 delegenin katılımıyla çoğunluk sağlanarak başlandı.
Genel kurulda divan kurulu başkanlığına Yalçın Karadeniz, başkan yardımcılığına Hasan Yener, üyeliklere ise Süleyman Hurma ve Sevda Karaali oy çokluğu ile seçildi.
Ata Aksu çekildi
Ata Aksu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulu öncesi yaptığı açıklamada, gelinen süreçte, Türk futbolunu belirsizlik kaosundan çıkarmaya çalışırken, bir başka belirsizliğe sokmaya ve tartışmaya gerek olmadığına inandığını bildirdi.
Federasyon eski başkanları, güzide kulüplerin başkanları, Türk futbolunun temel taşları teknik direktörler, hakemler ve futbolcu delegelerle bir dizi istişarelerde bulunduğunu ifade eden Aksu, ''Sayın Yıldırım Demirören'in, Türk futboluna içinden çıkılmaz bir hal aldıran şike ve teşvik iddialarını karara bağlarken, Türk futbolunun gücünü de göz ardı etmeden, karşılıklı uzlaşmayla FIFA ve UEFA normlarına uygun hareket edeceğini bize ve kamuoyuna ifade etmesini taahhüt kabul ederek, her türlü eleştiri ve tenkit haklarımızı saklı tutarak, TFF başkan adaylığından çekiliyorum'' dedi.
Bu arada Genel Kurul öncesi 21 adaydan birisi olan Erdal Alkış da çekildiğini açıkladı. 
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ''Gerek dün akşamdan beri olan gelişmeler, gerekse Yıldırım Demirören'in beyanatları bizi rahatlatmış görünüyor'' dedi.
Delegelerin beşte birinin teklifi gerekli
Çoğunluk sağlanamaması durumunda ise genel kurul toplantısı, delege tam sayısının asgari 3'te 1'i ile 28 Şubat Salı günü aynı saatte ve aynı yerde yapılacak. İkinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde, çoğunluk aranmaksızın 6 Mart Salı günü aynı saatte ve aynı otelde genel kurul toplanacak.
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alınan TFF'de, 302 delegenin oy hakkı bulunuyor. 
Futbol Federasyonu Ana Statüsü gereği, genel kurulda adaylık için toplam delege sayısının beşte birinin yazılı teklifte bulunması şartı aranıyor. Bu durumda adayların, 302 delegeden en az 61'inin imzasını taşıyan dilekçeyi, Divan Başkanlığına sunmaları gerekiyor.
Bursaspor genel kurula katılmıyor
Bu arada Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, şunları söyledi:
''Başından beri Bursaspor Kulübü olarak tavrımız belli. Ata Aksu çekildikten sonra başka adaylar olsaydı, duruma bakardık, değerlendirirdik. Ona göre bir tavrımız olabilirdi ama tek aday olarak girdikten sonra, bizim de tavrımız baştan beri belli. Bu nedenle toplantıya katılmanın da bir anlamı yok. Delege arkadaşlarımızla birlikte toplantıya katılmadan Bursa'ya dönüyoruz.''
Bu konularda ilginizi çekebilir