Aktaş, gözünü dünya liderliğine dikti

Şirket; Çin, Rusya, Kuzey Amerika ve Almanya'da yeni üretim sahaları hayata geçirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hava süspansiyon körüğü üreten Bursa merkezli Aktaş Holding, çeşitli ülkelerde yapacağı yatırımlarla sektöründe dünya liderliği hedefliyor.

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, önümüzdeki iki yılda 25 milyon dolara yakın bir yatırım ile Çin, Rusya, Kuzey Amerika ve Almanya'da yeni üretim sahaları hayata geçireceklerini bildirdi.

Bunun yanı sıra Brezilya, Bulgaristan ve Türkiye'de iki farklı şehirde yer alan üretim alanlarını da geliştireceklerini söyleyen Aktaş, şöyle devam etti:

"Özellikle sektörümüzde dünya ortalamasının üstünde bir büyüme oranı ile 2023 yılında ülkemizi kendi sektöründe lider olarak temsil eden ilk firma olma hedefindeyiz. Söz konusu dönemde tüm dünya pazarının yüzde 35'ine sahip olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek adına dünyanın birçok ülkesinde daha yatırımlar yapıyoruz.

Aktaş, Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Çin, Rusya ve Kuzey Amerika'daki yatırımlarıyla, taşıt üretiminin önde gelen pazarlarını içten fethetmeyi istediklerini dile getirdi.

Rekabet silahı; AR-GE

Türkiye'de şirketlerin AR-GE bütçelerinin cirolarına ortalama oranının yüzde 0,86 olduğunu belirten Aktaş, Aktaş Holding'te bu oranın yüzde 3 olduğuna dikkati çekerek, "Aktaş'ı bir dünya şirketi yapan en önemli güçlerimizden birisi AR-GE merkezimiz. AR-GE merkezimizde halen 25 mühendis çalışıyor. Bu sayıyı önümüzdeki dönemlerde 50'ye çıkartarak rekabet karşısındaki üstünlüğümüzü artırarak devam ettireceğiz" dedi.

2014 yılında halka arz planlıyor

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aktaş, halka arz konusunda bir soru üzerine, nasıl bir halka arz gerçekleştireceklerine önümüzdeki dönemde karar vereceklerinin altını çizerek, halka arzı eksiksiz bir şekilde yapmak istediklerini bu yüzden 2014 yılını hedeflediklerini söyledi.

Yüzde 20 büyüme hedefliyor

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt da Holding'in kısa ve orta vadede hedeflerini paylaşarak, geçen yıl Holding'in 110 milyon euro ciro ve 500 kişilik istihdam ile bir önceki yıla göre yüzde 40'lık büyüme sağladığını, bu büyüklükle hava süspansiyon körüğü üretiminde dünya pazarının yüzde 16'sını ellerinde bulundurduklarını ve 3. sırada yer aldıklarını bildirdi.

Kurt, bu yıl için hedeflerinin bir önceki yıla göre yüzde 20'lik büyüme hacmini yakalayarak 130 milyon lira ciroya ulaşmak olduğunu kaydetti. Yeni yatırımlarıyla çalışan sayılarını 685'e yükselteceklerini bildiren Kurt, "Hedefimiz kendi sektörümüzde 10 yıl içerisinde dünyanın lider üreticisi olmak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir