Alan'ı ziyaret etti, gerekçe istedi

"İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar, gerekçeleriyle kısa bir süre içinde açıklanmalıdır"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Balyoz Planı" davasında verdiği kararın, gerekçeleriyle kısa bir süre içinde açıklanması gerektiğini belirterek, "Yargıtay'a hemen gönderilmeli ve Yargıtay konunun üzerinde hemen bir çalışma yaparak milletin vicdanındaki rahatsızlıkları giderebilmenin bir yolunu bulmalıdır" dedi.

Bahçeli, "Balyoz Planı" davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ı ziyaret etmek için geldiği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıkarken, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 16 Aralık 2010 tarihinde Balyoz Güvenlik Harekatı Planı Davası'nın başladığını, geçen cuma günü de davanın sonuçlandığını hatırlattı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, mahkeme süreci içinde ortaya koyduğu çalışmalar hakkında, basında çok büyük tartışmaların söz konusu olduğunu ifade eden Bahçeli, MHP olarak, mahkeme sonuçları ilan edildiği andan itibaren, partinin görüşünün kamuoyuyla paylaşıldığını ve bu mahkeme sonuçlarının, millet vicdanında genel kabul görmediğini söyledi.

"İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, bu ilk aşamada vermiş olduğu karar, hukuk süreci içinde diğer aşamaları da beraberinde getirecek. Ben inanıyorum ki, Yargıtay'a konu intikal ettiğinde, mahkemenin almış olduğu bu kararlar, Yargıtay'da daha adaletli bir şekilde değerlendirilerek, milletimizin vicdanen huzur bulması inşallah sağlanmış olur" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu böyle devam ettiği taktirde, kararlar bu şekilde sonuçlandığı taktirde, büyük bir bölünmenin eşiğinde bulunan Türkiye'de yargının da kararlarla ilişkili olarak kabul edilir-edilmez şeklinde bir bölünmeye de ek olarak Türkiye'yi sokmuş olacaktır. Bunlara dikkat etmek lazım. Özellikle siyasi iktidardan, medyanın değerli patronlarından isteğimiz şudur; mahkeme süreci içerisinde sürekli bu mahkeme sorgulanmış, muhatap edilen sanıklar üzerinde değerli yorumlar yapılacağı yerde, medya tarafından infaz edilecek tarzda bazı değerlendirmeler söz konusu olmuştur. Mahkeme sonuçları belli olduktan sonra da medyadaki görüşmelere ve ne idüğü belirsiz, hukuk bilgisi ne olduğu anlaşılmaz insanlar tarafından bu mahkemenin sorgulanması ve çok ağır cezaları almış olan değerli Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının almış olduğu cezaları haklı gösterebilecek tavırlar içerisinde olması da ayrıca milletimizi üzmektedir ve düşündürmektedir. O sebepten dolayı, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar, gerekçeleriyle kısa bir süre içinde açıklanmalıdır. Yargıtay'a hemen gönderilmeli ve Yargıtay konunun üzerinde hemen bir çalışma yaparak milletin vicdanındaki rahatsızlıkları giderebilmenin bir yolunu bulmalıdır."

Medya patronlarının, medyanın genel yayın yönetiminden sorumlu olan şahsiyetlerin, sözde "program yapıyoruz" diyerek adaletin köküne dinamit koyanların, bu tavırlarından vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Televizyonlar aracılığıyla, bu şahsiyetlerin ailelerini karamsarlığa itmek, üzüntüler içerisinde boğmak, Yargıtay'da görüşülecek olan gelecekteki bir davaya bugünden istikamet kazandırmak isteyen yanlış zihniyete artık 'dur' demek lazımdır. Bu konuda da başta sayın Başbakan ve Adalet Bakını olmak üzere herkesin gerekli tedbiri almasında yarar gördüğümüzü ifade etmek istiyoruz. Türkiye tahammülsüzlüğe doğru sürükleniyor. Bu tahammülsüzlüğe ne kadar dayanacak belli değildir. Bunu tahrik etmek, kışkırtmak, adaletsizliği derinleştirmek yanlış bir yol olarak kabul edilmelidir."

Bütün komutanlar gibi Türk Milleti'ne büyük hizmetlerde bulunan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güzide bir evladı olan ve son seçimde İstanbul'dan milletvekili seçilen Engin Alan'ın yüksek bir moralle ve sabırla Türkiye'nin adaletinin bir gün gerçekleşeceği inancıyla kendilerini karşıladığını dile getiren Bahçeli, "Kendisine teşekkür ediyorum. Bölücü unsurlarla kahramanca vermiş olduğu mücadelenin, bugün aynısıyla içeride bulunan haleti ruhiyesini dikkate alarak yüksek bir moralle bunu da aşacağına inanıyoruz. MHP olarak sayın Engin Alan Paşa'nın ailesi sonra kendisi önce Cenab-ı Allah'a, sonra Türk milliyetçilerine emanettir" diye konuştu.

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Dava iki senedir Silivri'de devam ediyor. MHP'den ilk kez üst düzey bir katılımla ziyaret gerçekleşiyor. Siz ziyaret için mahkemenin sonucunu mu beklediniz? Ziyaretin bu dönemde olmasının özel bir anlamı var mı?" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Mahkemenin sonucunu beklemek, Türkiye'yi seven insan için, o ana kadar da değerlendirmeleri kendisinde saklı tutmak bir görev olsa gerektir diye düşünüyoruz. Bugün mahkeme sonucunu öğrendik. Üzüntümüz çok büyük. Sayın Paşamızı, ziyaret ederek onun da çok yüksek bir moralle karşı karşıya olduğunu biliyoruz ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Balyoz Davası'nda beklentinin çok üstünde ceza almış olan kahramanlarına da, Milliyetçi Hareket Partisi olarak sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum."

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'yi ziyaretinde burayı bir 'toplama kampı' olarak nitelendirmişti. Siz bugünkü ziyaretinizde nasıl gördünüz burayı?" şeklindeki soruyu ise Bahçeli, "Ben kendi görüşlerimi anlatan bir liderim. Başkasının düşüncesi beni ilgilendirmez" diyerek cevapladı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir