Alan'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

MHP Milletvekili Engin Alan'ın annesinin cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan namazının ardından Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz davasında aldığı 18 yıl hapis cezası onanan MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın annesi Ayşe Alan (87), son yolculuğuna uğurlandı. 

Ayşe Alan için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, mahkemece izin verilen Engin Alan, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da çelenk gönderdiği görüldü. Engin Alan, Eyüp Sultan Camisi'ne gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine, "Son görevimi yapmaya geldim. Burası siyaset konuşacak ne yer ne zaman. Anama son görevimi yapmaya geldim" diye konuştu.

Üzerine çiçekler bırakılan Ayşe Alan'ın tabutu, ikindi vakti kılınan namazın ardından omuzlara alınarak Eyüp Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeye omuz verenler arasında Engin Alan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli de yer aldı. 

Cenaze, Eyüp Mezarlığı'na götürülürken bazı vatandaşlar, "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Engin Alan sen bizim onurumuzsun" ve "Alan'a özgürlük" şeklinde slogan attı. Ayşe Alan'ın cenazesi, daha sonra Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi. Alan ve Bahçeli, mezara toprak attı. 

Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Bahçeli, cenaze törenine katılmadan önce MHP Eyüp İlçe Başkanlığı'na basına kapalı ziyaret gerçekleştirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir