Alevilerden Uludere'ye 'başsağlığı' ziyareti

Alevi derneklerinin yöneticileri ve Alevi dedelerinden oluşan heyet, 18 Ocak'ta Uludere'ye gidecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Alevi derneklerinin yöneticileriyle Alevi dedelerinden oluşan bir heyetin, 18 Ocak Çarşamba günü Uludere'ye taziye ziyaretinde bulunacağı bildirildi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi'nde başsağlığı ziyaretine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, dernek temsilcileri ve sanatçı Pınar Sağ katıldı.
Toplantıda konuşan Özel, Alevi kanaat önderleri, dernek temsilcileri ve Türkiye Barış Meclisi temsilcilerinin son dönemde yaşanan olayları görüştüklerini, bu görüşme sonucunda 18 Ocak'ta Uludere'ye başsağlığı ziyareti yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.
Özel, bir gazetecinin, ''Uludere'ye kaç kişiden oluşan bir heyetin gideceğini'' sorması üzerine, ''Devlet engel olmazsa biz binlerce insanla gidebiliriz. Biz gitmeye karar verdik mi neresi olursa olsun engellerle karşılaşıyoruz. En azından kurum başkanlarıyla, inanç önderlerimiz, dedelerimizle gideceğiz. En azından dedeleri temsilen birkaç dedemiz, kurum başkanı ve yönetici arkadaşlarımızla gideceğiz'' karşılığını verdi.
Selahattin Özel, ziyaretin 1 gün süreceğini, ertesi gün Uludere'den döneceklerini kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir