”Alfabeye harf eklenmesi Anayasa'ya aykırı”

MHP'li Vural, Alfabeye "Q, X ve W" harflerinin eklenmesi isteğiyle ilgili olarak "Böyle bir girişim Anayasaya aykırıdır, Türkçemize de ihanettir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Alfabeye "Q, X ve W" harflerinin eklenmesinin Anayasaya aykırı olacağını söyledi.

Vural, gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine, Hükümetin PKK'nın isteklerine cevap verdiğini öne sürdü.

"Bu, Türkçeye ihanettir. Bu, doğrudan doğruya Türkçeyi bozma girişimidir, Türkçeyi başka dillerle karıştırma girişimidir" diyen Vural, böyle bir şey yapmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Türk milletinin alfabesinin bozulmak istendiğini iddia eden Vural, özetle şu görüşleri dile getirdi:

"PKK'nın siyasal ne siyasi talebi varsa bu talepleri yerine getirmek için bu açılımla bunun içi doldurulmak istenmektedir. MHP'nin rahmetli genel başkanı Alparslan Türkeş, 1960 yılında ABD'de NATO'da görevliyken bir Kürtçe alfabe hazırlığı yapıldığını söylemişti. Bu oyun, dış kaynaklı bir oyundur. Bu oyun, bu milletin dilini bozma oyunudur. Böyle bir girişim Anayasaya aykırıdır, Türkçemize de ihanettir. Türkçemize yeni harfler eklemenin bu coğrafyada yeni milletler icat etmek isteyen siyasal bölücü bir düşüncenin talebi olduğunu düşünüyorum. PKK'nın isteklerine göre alfabemizi değiştirmeyi bir açılım olarak gösteren AKP'nin ve Sayın Başbakan'ın bölücü zihniyetle nasıl bir mutabakat arayışı içerisinde olduğunu göstermesi bakımından ilginç bir örnektir. Q,X,W ile hangi anlatamadığınız derdinizi anlatmak istiyorsunuz? Bu, siyasi amaçla bu milletin dilini bozmaktır. Bu, devlet eliyle Kürtçeyi eğitim diline sokma çabasıdır. Bu, demokratik değil, bölücü bir açılımdır."

"PKK ile bölücülerle pis bir pazarlık yürütülüyor"

Oktay vural, "Sınır ötesinde operasyon izni veren tezkerenin süresi 17 Ekim'de doluyor. Yeni bir tezkerenin gelmeyeceği söyleniyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Meclis yetki verdi de bu Hükümet kullandı mı? 8 gün gittiler, ABD'nin isteğiyle hemen sonlandırdılar. Hükümet, bu yetkiyi kullanmadı ki. PKK ile bölücülerle pis bir pazarlık yürütülüyor. Sayın Başbakan, 'terör olunca, terörle mücadele de olacak' dedi. Yani benim askerim kurşunu bekleyecek, yiyecek ondan sonra operasyon yapılacak.

Bu, terör örgütüne 'rahat ol, ben sana bir şey yapmayacağım' mesajı göndermektir. Sayın Başbakan, terör örgütüne ateşkes öneriyor. Bu bile teröre karşı teslimiyet anlayışıdır. MHP olarak biz, terörle mücadelede sınır ötesi operasyon dahil olmak kaydıyla bütün imkanların kullanılması konusunda kararlıyız. Aktif bir terörle mücadele stratejisi gereklidir. Anlaşılan o ki Hükümet, pasif bir şekilde bir ateşkesi bu yolla resmileştirmek arayışı içerisindedir."