Ali Fuat Yılmazer ifade verdi

Tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında tutuklu bulunan dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında ''şüpheli'' sıfatıyla 5 saat süren bir ifade verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Yusuf Doğan tarafından yürütülen soruşturmada bugün, cinayetin işlendiği dönemde İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü olarak görev yapan Yılmazer'in de "şüpheli" olarak ifadesine başvuruldu.

Silivri Cezaevi'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve saat 11.15'de adliyenin 7. katındaki soruşturma savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a ifade vermeye başlayan Yılmazer, 5 saat süren ifade verme işleminin ardından saat 16.30'da savcılık odasından çıktı. 

Yeniden cezaevine gönderilen Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, herhangi bir açıklama yapmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, bu soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de ifadelerine başvurmuştu. Soruşturma kapsamında, Dink'in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler de "şüpheli" olarak savcılığa çağrılmıştı.