Alışverişte en çok düşük fiyata ve promosyona bakıyoruz

Nielsen'in araştırmasına göre Türk tüketicisinin kararını en çok "en düşük fiyat" ve "indirim ve promosyonlar" etkiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türk tüketicisinin alışverişte kararını en çok "en düşük fiyat" ve "indirim ve promosyonlar" etkiliyor.
Nielsen, hızlı tüketim ürünleri için farklı tasarruf ve alışveriş stratejileri kullanan tüketicileri anlatan bir rapor yayınladı. Nielsen'in 51 ülkede 25 binden fazla internet kullanıcısı ile gerçekleştirdiği "2011 Global Online Alışveriş ve Tasarruf Stratejileri Araştırması" tüketicilerin yüzde 61'inin hızlı tüketim ürünü satan herhangi bir perakendecide alışveriş yapmak için en etkili sebep olarak "iyi değeri" "düşük fiyata" göre daha fazla tercih ediyor.
Bu durum Asya Pasifik, Avrupa, Latin ve Kuzey Amerika'da geçerliyken; Orta Doğu/Afrika tüketicileri düşük fiyatı iyi kaliteye tercih ediyor. Türk tüketicisinin kararını da en çok "en düşük fiyat" ve "indirim ve promosyonlar" etkiliyor.
Ürün ve hammadde maliyetleri yükselmeye devam ettikçe, dünyadaki tüketiciler hızlı tüketim ürünleri için üreticilerin daha büyük, ekonomik boy ve paket başına daha düşük fiyatlı ürün sunmalarını tercih ediyor.
Araştırma, global online tüketicilerin hane halkı masraflarından tasarruf etmek için ürünler indirimdeyken satın alma stratejisinden sonra en popüler ikinci stratejinin indirim kuponları kullanmak olduğunu gösterirken, indirim kuponunun yaygın şekilde kulLanıldığı yerler Kuzey Amerika ve Asya Pasifik ile birlikte ABD, Çin ve Hong Kong oldu.
Birçok tüketicinin para biriktirme yolu olarak bakkaliye ürünlerini ve diğer hızlı tüketim ürünlerini stokladığı rapor edilirken, buna rağmen, bir mağazaya gitmek için temel nedenin stoklama olması dünyada eşit oranda yaygınlık göstermiyor. Avrupa'da online tüketicilerin yüzde 37'si bakkaliye alışverişlerinde stok yaptıklarını belirtirken, tüketicilerin yüzde 21'i birkaç gerekli ihtiyaç için alışveriş yapıyor.
Araştırmada, bakkaliye ziyaretleri için yeni ve esnek perakende formatları düşünülürken, çevrim içi teslimat seçenekleri konusunda tüketici tercihleri de ortaya çıkarıldı. Global online tüketicilerin yarısından fazlası eğer eve teslim edilirse internet üzerinden bakkaliye siparişi vermeyi tercih ederken, Türkiye'de esnek perakende seçeneklerinden en olumlu karşılananı ise "online sipariş verip evde teslim almak".
Bu konularda ilginizi çekebilir