Aliye'nin cesedi ormanlıkta bulundu

Gaziantep'te 2 gündür kayıp olan 4 yaşındaki Aliye'in cesedi Burç Ormanları'nda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep'te 2 günden bu yana kaybolduğu bildirilen 4 yaşındaki Aliye Sultan Şen'in cesedi Burç Ormanları'nda bulundu.

Alınan bilgiye göre, ailenin kayıp başvurusunu çok yönlü olarak değerlendiren polis, aile fertlerini tek tek sorguladı. Sorgu sırasında çelişkili ifadeler veren ve polise, 'Yeğenim kayboldu' başvurusunda bulunduğu öğrenilen 20 yaşındaki üvey dayısı Murat K. çapraz sorguya alındı. Murat K, ablasıyla tartıştığı için ona kızıp yeğenini boğarak öldürdüğünü ileri sürdü, ardından da kent girişindeki Burç Ormanları'ndaki cesedi gösterdi.

Polis, Murat K'ye yardım ettiği ileri sürülen arkadaşı 14 yaşındaki Mustafa Y'yi de gözaltına aldı. Aliye Sultan Şen'in Burç Ormanları'na sağ götürülüp orada mı öldürüldüğü, yoksa öldürülüp mü götürüldüğü, dayının yeğenini öldürmesine neden olan ablasıyla tartışma konusunun ne olduğu dahil birçok soruya yanıt bulmak için soruşturmayı derinleştirdi. Zanlıların sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Geceyarısı bulunan ceset, otopsi yapılmak üzere Avukat Cengiz Gökçek Hastanesine kaldırıldı.

Üvey dayı Murat K cinayeti neden ve nasıl işlediğini anlattı

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından arkadaşı Mustafa Y. ile birlikte cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Murat K. (20), çapraz sorguya alındı.

Cinayeti soğukkanlılıkla anlatan Murat K'nın, ablası ve annesinin sevdiği kızla evlenmesine engel olup, aralarını açtıklarını, intikam almak için yeğenini öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Murat K, olay günü yeğeni Aliye Sultan Şen'e 1 lira vererek bakkala şeker almaya gönderdiğini, sonra kendisinin de arkasından giderek gezme bahanesiyle yeğeniyle arkadaşı Mustafa Y'nin yanına gittiğini anlattı.

Daha sonra arkadaşı Mustafa Y'nin arabasını alarak kent girişindeki Burç Ormanları mevkisine gittiğini ifade eden Murat K'nın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

"Ablam ve annem sevdiğim kızla evlenmemi engelledi, aramı bozdu. İntikam almak için yeğenimi öldürmeye karar verdim.

Gezme bahanesiyle arkadaşım Mustafa'nın yanına gittik, arkadaşımın arabasını alarak Burç Ormanlarına doğru yola çıktık. Yeğenim arabada uyudu. Yanında bebeği ve pembe çantası da vardı. Uyandırdım ve Burç Ormanlarının karşısındaki tepelik alana doğru çıktık. Ağacın yanında yere yatırdım, orada bulduğum bir içki şişesini kırdım. Bu sırada Aliye Sultan ağlamaya başladı, elimi tutmaya çalıştı. İçki şişesiyle boğazını kestim. Çantası ve bebeklerini de orada çalıların içine attım. Mustafa arabada beni bekliyordu, otomobile binerek şehir merkezine geldik. Sonra ailemle birlikte polise kayıp başvurusunda bulunduk."

Cinayet zanlısı Murat K'nın bir matbaada çalıştığı ve önümüzdeki aylarda askere gideceği öğrenildi.

Üvey dayısı tarafından hunharca öldürülen Aliye Sultan Şen'in ailenin ilk çocuğu olduğu ve uygulanan tedavinin ardından 12 yıl sonra dünyaya geldiği ifade edildi.

Polis yetkilileri, Murat K'ye yardım ettiği ileri sürülen arkadaşı Mustafa Y'nin de gözaltında olduğunu, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir