Alkim, kârını 7.4 milyon liraya çıkardı

Kimya şirketi, ilk çeyrekte 41,8 milyon lira net satış yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alkim Kimya, 2011'in ilk çeyreğinde 7,4 milyon lira kar elde etti.

Alkim Kimya Genel Müdürü Nihat Erkan, yılın ilk 3 aylık finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, geçen yılın aynı dönemine göre karlılıkta yüzde 27 artış sağladıklarını belirtti.

Dünyanın en büyük sodyum sülfat üreticilerinden biri olan Alkim Kimya'nın Ankara'daki yeni fabrika yatırımını kısa süre içinde devreye sokarak yılın kalan kısmında ve önümüzdeki yıllarda da istikrarlı bir karlılık içinde büyümesini sürdüreceğini dile getiren Erkan, "2010 yılı 3 aylık döneminde 5,8 milyon lira kar açıklayan Alkim Kimya, 2011 yılının ilk 3 aylık döneminde karlılığını yüzde 27 oranında artırarak 7,4 milyon liraya yükseltti. Alkim Kimya'nın bu dönemdeki net satışları da 41,8 milyon lira olarak gerçekleşti" dedi.

Erkan, deterjan, cam ve tekstil sektörlerinin vazgeçilmez hammaddesi olan sodyum sülfat üretiminde Türkiye'nin en büyük, dünyanın da 6. en büyük üreticisi olan Alkim Kimya'nın, bir yandan üretim süreçlerinde verimliliği desteklerken bir yandan da yeni yatırımlarla büyüme ve dünya sıralamasında daha üst basamaklara çıktığını vurguladı.

Nihat Erkan, "2010-2011 yılları karşılaştırmalı mali tablolara bakıldığında net karda yüzde 26, faaliyet karında ise yüzde 29 oranında artış gerçekleştiğini görüyoruz. Bu karlılıkta, verimlilik çalışmalarının payı büyük. Ankara Çayırhan'da kurulmakta olan yeni tesisimizin de tam kapasite devreye girmesiyle beraber bu artışın önümüzdeki yıllarda da büyüyerek sürmesini hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir