Allianz üst yönetimi İstanbul'da buluştu

70 ülkeden 240 kişilik üst düzey yönetim ekibi İstanbul'da bir araya gelerek 2009 yılı verilerini değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Allianz Group'un 70 ülkeden 240 kişilik üst düzey yönetim ekibi İstanbul'da bir araya gelerek 2009 yılı verilerini değerlendirdi.

Allianz'dan yapılan açıklamada, 24-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda Allianz SE Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Michael Diekmann ve Allianz SE Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Başkanı Enrico Cucchiani'nin de aralarında bulunduğu üst düzey yöneticilerin, Allianz'ın 2009 yılı verilerini değerlendirerek 2010 yılına projeksiyon tutmak için bir araya geldiği belirtildi.

Allianz Turkiye Üst Yöneticisi (CEO) George D. Sartorel'in toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdiği ifade edildi:

"Her yıl Almanya'da yapılan Allianz International (AZI) toplantısı için İstanbul'un seçilmesi Allianz Group'un Türkiye operasyonuna verdiği önemi bir kez daha vurguluyor. Türkiye gelecek dönemde sigorta bilincinin gelişmesiyle birlikte yüksek potansiyele sahip önemli ülkeler arasında yer alıyor. Yüksek ekonomik potansiyeli, düşük sigorta penetrasyonu, genç ve dinamik nüfusu ile Türkiye, Allianz Group'un yakından takip ettiği son derece önemli bir pazar. Bu nedenlerle Allianz Group, Türkiye'ye yatırım yapıyor."

AZI Toplantısı'nda 2009 yılının finansal sonuçlarının da detaylı bir şekilde değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Küresel ekonominin zorlayıcı şartlarına karşın, veriler Allianz'ın 2009 yılında başarılı bir sonuç elde ettiğini gösterdi. Şirketin cirosu yüzde 5,2 artarak toplam 97,4 milyar euroya yükseldi, faaliyet karı 7,2 milyar euro oldu, net gelir yüzde 13 artarak 4,7 milyar euroya çıktı ve sermaye yeterlilik oranı bir önceki yıla kıyasla yüzde 7 oranında artarak 164 seviyesine ulaştı.

2009 yılının sonunda Allianz'ın özsermayesi yüzde 19 artarak 40,2 milyar euroya yükseldi. Elementer sigortası, hayat sigortası ve varlık yönetimi branşlarının Allianz'ın kaydettiği genel sonuca olumlu katkıları oldu."