Alman vakfı tarıtşması alevlendi

Erdoğan'ın Alman vakıflarının PKK'ya ve CHP'li belediyelere yardım ettiği yolundaki sözleriyle başlayan yeni tartışma sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alman vakıflarının PKK'ya ve CHP'li belediyelere yardım ettiği iddialarıyla ilgili CHP liderine rest çekerken, Erdoğan'a yanıt CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den geldi.

Erdoğan, BDP'li belediyelerin bu vakıflar ile kredi ve hibe anlaşmaları yaptığını belirtirken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kendi belediyelerini araştırması çağrısında bulundu.

Erdoğan "Bunlar ufak belde belediyesi de değil. İlçe belediyesi de değil. Özel bu konuda bilgi isterse lütfederler. O zaman kendilerine çok daha farklı bir şekilde yardımcı oluruz. Kapıya koyup koymaması kendi bileceği iştir" dedi.

"Bu tezgah yeni çalışmıyor"

Erdoğan Alman Vakıfları ile ilgili konunun kendi konuşması ile gündeme gelmediğini daha önce de medya aracılığı ile konuşulduğunu hatırlatarak, "Hatta ana muhalefet partisine bu şekilde yardımı konusu tartışma konusu da olmuştur. Tartışılmıştır. Medyada yayınlanmıştır. Fakat tabi o gün bugündür bu iş üzerine gidilmediği için belli noktada kalmıştır" dedi.

"Şu anda anamuhalefet partisi lideri kendi belediyelerini bir araştırsın. 'Hanginiz alman vakıflarından herhangi biri ile bir kredi görüşmesi içindedir' diye bir sorsun" diyen Erdoğan bu belediyelerin belde veya ilçe belediyesi olmadığının da altını çizerek CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun araştırmaları için çalışma zeminini daralttığını ifade etti.

Erdoğan, "Ama özel bu konuda bilgi isterse lütfederler. Kendisine bu konuda ayrıca görüşürüz. Onu da medya aracılığı ile yapmamıza gerek yok. O zaman kendilerine çok daha farklı bir şekilde yardımcı oluruz. Kapıya koyup koymaması kendi bileceği iştir. Ama bu tür şeylerin olduğunu bilmeleri lazım. Türkiye'de bu tezgah yeni çalışmıyor. Benim anlattığım konu budur. Özellikle ağırlıklı BDP'li belediyelere bu söylediğim vakıflar bu tür kredi mekanizmasını, hibe mekanizmasını çok çalıştırıyorlar" dedi.

İnce: Amacı Deniz Feneri'ni örtmek

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, Alman vakıfları ve CHP'li belediyeler konusundaki açıklamasını eleştirerek, "Başbakan'ın bu çıkışı, Deniz Feneri'ni kapatma çıkışıdır" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alman vakıfları ve CHP'li belediyelere ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, Alman Büyükelçiliğinin bu konuda açıklaması olduğunu belirtti. Ayrıca konuyla ilgili belgelerin sahte olduğunun da belgelendiğini ifade eden İnce, "Başbakan, elinden ne geliyorsa onu yapsın. Ama şunu bilsin ki bunlara bizim karnımız tok. Başbakan'ın bu çıkışı, Deniz Feneri'ni kapatma çıkışıdır. Ama Deniz Feneri'ni kapatamaz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir