"Almanya, AB adına racon kesiyor"

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıylayan Başbakan Binali Yıldırım, Merkel'in Gümrük Birliği çıkışı için, "Almanya, AB benden sorulur diye racon kesiyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Adil Öksüz ve Gümrük Birliği çıkışı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Almanya'ya tepki gösterdi.

"Gümrük Birliği meselesi, Almanya'nın Avrupa Birliği adına tek başına karar vereceği bir konu olmamalıdır" diyen Başbakan Yıldırım, "Almanya, 'bütün Avrupa Birliği benden sorulur' havasında, birlik adına racon kesiyor. Bu doğru değil, birliğin kurumsal yapısına, ilkelerine, usullerine uymayan bir şeydir. Bir dayatma anlamına gelir" açıklamasında bulundu.

"Almanya nasıl bir hukuk devletiyse Türkiye de bir hukuk devletidir"

Adil Öksüz'le alakalı da konuşan Başbakan Yıldırım, "Biz Almanya'dan bu darbeye karışmış bulunan FETÖ mensuplarının barındırılmamasını, bunlara müsamaha gösterilmemesini, yargılanmak üzere Türkiye'ye iadesini istiyoruz. Almanya nasıl hukuk devletiyse Türkiye de bir hukuk devletidir. Hukukun içinde bunlar yargılanacak, karşılığını görecektir" diye konuştu.