Almanya vizesini artık özel sektör verecek

Schengen devletleri için vize başvurusu artık İdata firmasına yapılacak. Hizmet ilk etapta Ankara, İstanbul, Bursa ve Gaziantep'te verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu'nun yetki alanına giren bölgelerden Schengen devletleri için vize başvurusu artık İdata firmasına yapılacak.

Bu hizmet ilk etapta Ankara, İstanbul, Bursa ve Gaziantep'te verilecek. Yeni döneme ilişkin basın toplantısı düzenleyen Almanya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Thomas Kurz başvuruların artık büyükelçiliğe yapılmayacağını bildirdi.

Yeni dönemin vize başvurusunda bulunacaklar için iyi haber olduğunu ifade eden Kurz, uygulamadan üç aya kadar vize talep edecek, ziyaret, turistik ve ticari amaçla seyahat edeceklerin yararlanacağı bilgisini verdi.
 
Aile birleşmesi, iş ve okuma amaçlı başvuruların yine büyükelçilik ve başkonsolosluk vize bölümlerine yapılmaya devam edileceğinin altını çizen Thomas Kurz, buradaki randevuların da yine İdata firmasına yapılacağını dile getirdi.

Sisteminin devredilmesiyle birlikte büyükelçilik ve başkonsolosluklara gelme zorunluluğu kalkacağından, mesafelerin de kısalacağına dikkat çeken Kurz, ikinci aşama olan 1 Kasım 2012 tarihinden itibaren de İzmir ve Antalya'da sistemin işleyeceğini söyledi.

İdata firmasına başvuru için 20 euro harç alınacağını kaydeden Kurz, buna karşılık vize harcının değişmeyeceğini, vize ofislerinin 08.00-18.00 arasında açık kalacağını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir