Alparslan Türkeş anıldı

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 18'inci yılında, anıt mezarında düzenlenen törenle anıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'e olan sevgilerinin, vefatının üzerinden geçen 18 yıla rağmen hiçbir zaman azalmadığını belirterek, "Aksine yaşadığımız siyasal gelişmelerin onu hep haklı çıkartmış olması, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna bizleri daha da inandırmış, gücümüze güç katmıştır'' dedi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma törenine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra Türkeş'in oğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, partinin diğer genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Bahçeli, mezara Türkeş'in doğum yeri olan Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Köşkerli köyünden getirilen toprağı serpti, su döktü ve kırmızı-beyaz karanfiller bıraktı.

222-011.jpg

Konuşmasına ''Mücadeleyle geçen seksen yıllık bir ömürden sonra, 1997 yılının 4 Nisanı'nda ebediyete intikal eden Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i, minnet ve rahmetle anmak üzere yeniden kabri başındayız'' diyerek başlayan Bahçeli, aradan geçen 18 yıla rağmen Türkeş'e sevginin hiçbir zaman azalmadığını söyledi.

Bahçeli, ''Aksine yaşadığımız siyasal gelişmelerin onu hep haklı çıkartmış olması, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna bizleri daha da inandırmış, gücümüze güç katmıştır'' diye konuştu.

Türkeş'in mücadeleci bir ruha, inanmış bir kalbe, milletine sevdalı bir yüreğe, tarihine sadık bir şuura, zorluklara eğilmeyen bir cesarete, yılmayan ve teslim olmayan bir iradeye sahip olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu az bulunur özellikleri, onu yaşadığı çağın önemli devlet ve siyaset adamlarından birisi haline yükseltmiştir" ifadesini kullandı. 

Onu ve eserlerini anlamanın en emin yolunun, fikirlerini, aksiyonunu ve metodunu, verdiği mücadelenin imkan ve şartlarını dönemine göre yorumlamaktan geçtiğini dile getiren Bahçeli, Türkeş'in, milliyetçiliği dışlayan ve tehlikeli gören düşüncelerin rağbet bulduğu bir dönemde, Türk milliyetçiliğinin bayraktarlığını yapan gönül, fikir ve eylem adamı olduğunu kaydetti.