Alperen Üniversitesi geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Ankara’da "Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı" kuruldu. Vakfın yönetim kurulu Serkan Tüzün, Ahmet Kürşad Parlak, Cengizhan Uzuner, Osman Fatih Destici, Ünsal Karabulut’tan oluştu.

Resmi Gazete’de yayınlanan kuruluş ilanına göre Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’nı Ertuğrul Yaman, Ünsal Karabulut, Cengizhan Uzuner, Serkan Tüzün, Haşim Yanar, Osman Fatih Destici, Remzi Çayır, Ertuğrul Göktaş, Mehmet Efe, Mehmet Karabacak, Ziya Sadık Ercan, Ekrem Alfatlı, Metin Gündoğdu, Ercan Alpay, Ahmet Kürşad Parlak vakfetti. Vakfın amaçlarından biri "Türk milli eğitimine yardımcı olmak maksadıyla ilmi usullerle seçilmiş kabiliyetli öğrencilere ilk, orta ve yükseköğrenim yaptırmak, bunun için okul öncesi, ilköğretim okulu ve lise seviyesinde okullar açmak, üniversite seviyesinde eğitim, öğretim yapmak için yüksekokul, üniversite, sosyal bilimler, fen bilimleri ve yüksek teknoloji enstitüleri açmak ve işletmek, milli kültür ve ananelerine bağlı, yüksek karakterli araştırıcı ve yönetici vasıflarda ilim, fikir, sanat ve fen adamları yetiştirmek ve bunların hayatta insan gücü planlamasına uygun olarak görev almalarına yardımcı olmak hedefiyle çalışmalar yapacak olan Vakıf, öğrencilerin derslerine yardımcı olabilmek ve eğitimlerinin daha mükemmele ulaşmasına destekte bulunabilmek açısından, eğitim merkezleri, yurtlar, kütüphane ve kurs binaları inşa tesis ve idare edecek" şeklinde tanımlandı.


Yurt içinde ve yurt dışında bulunan vatandaşlar için "Milli Kültür" merkezleri kurmak ve bunları idare etmek üzere çalışmalar yapacak Vakıf, amaçları arasına "Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü müdafaa etmek için vazife uğrunda şehit olmuş, yaralanmış, sakat kalmış veya işinden ve mesleğinden olmuş veya benzeri bir imkânsızlığa maruz kalmış şahıslara nakdi, aynı ve manevi yardımlarda bulunmak. Ülkemizin kalkınması, Milli birlik ve beraberlik şuurunun gelişmesi için araştırmalar ve yayınlar yapmak" hedefini de ekledi.
Vakıf ayrıca yurt içinde ve yurt dışında bulunan vatandaşlar için "Milli Kültür" merkezleri kurup idare edecek, Türkiye dışında yaşayan Türk ve İslam toplulukları da dahil, bütün Türk-İslam dünyasının sahip olduğu kültür varlıklarının araştırılıp, geliştirilmesi, tanıtılması için her türlü faaliyetlerde bulunacak.