Altın Çadır'da son gün

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Geleneksel "Atasay Altın Çadır Günleri" üçüncü gününde de yoğun ilgi gördü. Tek taş ürün kategorisinde geçen yıla göre yüzde 28'lik talep artışı yaşandı. Dün çadırın en pahalı ürünü olan pırlanta gerdanlıktan sonra bu sabah da tek taş kategorisinin en pahalı ürünü alıcı buldu. Hindistan, Fransa gibi diğer ülkelerden de ziyaretçi ağırlayan Altın Çadır Günleri, 9 Aralık Pazar sona erecek.  


Türk mücevher sektörünün öncü markası Atasay Mücevherat'ın bu yıl üçüncüsü düzenlediği geleneksel "Altın Çadır Günleri", üçüncü gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Altın Çadır Günleri'ne artık Hindistan'dan Fransa'ya yurtdışından da alıcılar gelmeye başladı. Altın Çadır'da, tek taş ürün
kategorisinde geçen yıla göre yüzde 28'lik talep artışı yaşandı. Dün Fransa'da yaşayan bir Türk çiftinin çadırın en pahalı ürünü olan pırlanta gerdanlığı satın almasından sonra bu sabah da tek taş kategorisinin en pahalı ürünü alıcı buldu. Mağaza fiyatı 40 bin 925 TL olan tek taş pırlanta, Altın Çadır'da 29 bin 880 TL'ye satıldı. Çadır ziyaretçilerinin fantezi ürüne olan ilgi artışı
nedeniyle Atasay, çadıra daha fazla sayıda yüksek fiyatlı ürün sürdü. Bu doğrultuda çadırın en pahalı ürünü, mağaza fiyatı 112 bin 475 TL olan gerdanlık, bileklik ve küpeden oluşan set oldu. Set, çadıra özel olarak 85 bin 355 TL'den satışa sunuluyor. Hindistan, Fransa, Azerbaycan'dan müşterisi var.

Hindistan, Fransa, Türkmenistan, Slovenya ve Yunanistan'ın yanında Azerbaycan'dan da  müşterisi olan Altın Çadır'a müşteriler, yine sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturan takı tutkunları, gün boyu çadıra 20'şer kişilik gruplar halinde alındılar.

Sektördeki dönüşümün önemli bir kilometre taşı' Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, geleneksel Atasay Altın Çadır Günleri'nin sektördeki dönüşümün önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Atasay Altın Çadır Günleri'ne geçtiğimiz iki yılda çok büyük bir ilgi olduğunu hatırlatan Kamer, "Altın Çadır'a gösterilen ilgi, aslında 75 yıllık Atasay markasına duyulan
güvenin bir sonucu. Altın Çadır Günleri ile mücevhere ulaşımı mümkün hale getirdik. Çok sayıda müşterimiz çadırı kendi illerinde kurmamızı istiyor. Yoğun talep karşısında bu yıl İstanbul'un ilçeleri ve çevre illerden de servis kaldırmaya karar verdik" dedi.

Dört farklı ilden servis var

9 Aralık 2012 Pazar akşamına kadar açık kalacak olan Atasay Altın Çadır Günleri'ne yurdun dört bir yanından gelen yoğun ilgi nedeniyle bu yıl İstanbul'un ilçelerinden ve çevre illerden servis hizmeti de sağlandı. Önceki yıllarda sadece Yenibosna'dan servis hizmeti sunduklarını hatırlatan Atasay Mağazalar Koordinatörü Aytaç Demir, "Bu yıl ise yoğun talep üzerine Tekirdağ, Kocaeli, Adapazarı ve Edirne'den gelmek isteyen müşterilerimiz için de ulaşım imkanı sağladık. İstanbul'dan ise Kadıköy, Pendik, Sarıyer, Ümraniye, Yenikapı ve Kabataş'tan (Bursa ve Yalova'dan gelecekler için) servis kaldırıyoruz. Bunun yanı sıra her gün Yenibosna metrobüs durağından da (Koçtaş'ın önü) servislerimiz var. Araçların kapasitesi sınırlı olduğu için şehir dışından gelecek müşterilerimizin 444 4 282 numaralı telefonu arayıp, isimlerini yazdırmaları gerekiyor" dedi.