Altın dönem

Global kriz ve krize karşı uygulanan genişleyici ekonomik politikalar, Avrupa ülkelerinde yaşanan sorunlar ve Euro' ya olan etkisi, altını tüm zamanların zirvesine çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İSTANBUL - Türk halkının geleneksel yatırım araçlarından olan altında fiyatlar, rekor üstüne rekor kırınca, bankacılık sektörü için de yeni bir alan oluştu. Türk yatırımcılar, tüm dünyada olduğu gibi altını güvenli liman olarak görüp yoğun ilgi gösterince bankacılar da harekete geçti. Fiyatların daha da yükseleceğini düşünen bankacılar sistemdeki altın yatırımlarının gün geçtikçe büyüyeceği öngörüsüyle miligram, gram hatta kilo bazında Altın Depo Hesabı, Altın Fonu gibi çeşitli ürünler geliştirmeye başladı.

24 bin yatırımcı, 350 milyon TL

Bankalar bu süreçte çocuklar için bile altın hesapları oluşturdu. Hal böyle olunca bir anda 24 bin yatırımcı 350 milyon liralık bir pazar oluşturdu. Bankacılara göre oluşan bu rakam yüksek değil, fakat altına dayalı yatırımlar gelişmeye oldukça elverişli. Bankacılar yastıkaltındaki altın yatırımlarının bankalara yönelmesi ya da müşteri taleplerinin artmasıyla birlikte bu alanın on milyarlarca liralarla ifade edilen büyüklüğe ulaşmasını bekliyorlar.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir