Altın düşüş trendini kırmaya çalışıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Ons altın hafta başında yaşadığı sert satış sonrası son iki gündür kayıplarını silmeye çalışıyor. Bugün açıklanan ABD haftalık işsizlik başvuruları 275 bin beklentilere rağmen yaklaşık 15 bin kişilik artış ile 297 bin olarak açıklandı. Verinin açıklanmasıyla beraber yükseliş temposunu artıran altın, 1205 seviyesinden başlayan düşüş trendini kırma çabası içerisinde. Bu direnci 1168-1170 bandını aşmasıyla kırabilir.

Dün açıklanan Fed tutanaklarında FOMC üyelerinin çoğu faiz artırımı için büyümede daha güçlü sinyaller görmek istiyor. Aynı zamanda Fed üyelerinin Yunanistan’a ait belirsizliğin ve Çin büyümesindeki yavaşlamanın küresel ekonomi üzerinde endişe yarattığı dile getirildi. Tutanakların üzerine bugün IMF kanadından da açıklamalar geldi. Global ekonomilerin büyüme performanslarını ele alan bu raporda ABD için 2015 büyüme beklentisini yüzde 3.1’den, yüzde 2.6’ya, 2016 büyümesi için ise yüzde 3.1’den, yüzde 3.0’a çektiğini belirtti. ABD ekonomisine yönelik son dönemde beklentilerin altında gelen veriler 2015 Aralık ya da 2016 yılında faiz artırımı ihtimallerini artırıyor. ABD ekonomisine yönelik zayıf algılamalar Altında yukarı tepkilerin oluşmasını sağlamış görünüyor. 

Teknik olarak ele aldığımızda dört saatlik periyotta belirginleşen çift dip formasyonu 1165 direncinin kırılmasıyla başlayabilir. Özellikle 1168-1170 direnci de kırılırsa kendisine daha rahat hareket alanı bulabilecek olan altında formasyonun hedefi 1181 seviyesine kadar uzanıyor. Buna karşı alım yönlü yapılan işlemlerde altında bu zamana kadar düşüş baskısının üstün geldiğini unutmamakta fayda var. Bu nedenle formasyonun gerçekleşmemesi ihtimaline karşın zarar durdur emri ile beraber denenebilir.

Dirençler: 1170/ 1174/ 1178
Destekler: 1160/ 1155/ 1147

http://analiz.integralmenkul.com.tr/image_resize.php?resim=http://analiz.integralmenkul.com.tr/uploads/analizler/XAUUSD_20150709164044.png

aaaaa-002.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/