Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü | İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı 

Ons altın önceki gün yaşadığı sert satış sonucu yatırımcılarının endişelerini artırdı. Bir gün içinde 22 Dolar birden değer kaybeden altında yükseliş yönünde tepki gelmemesi, altın talebinin gittikçe azaldığını bizlere gösteriyor. Özellikle yatırımcının güvenli limanı olarak tasvir edilen altın, Dünya gündeminde şu sıra endişe kaynağı olan Yunanistan ve Çin’e yönelik haberlere rağmen henüz güvenli liman algısı oluşturamadı.

Altının düşüşünde elbette birçok sebebin yanı sıra aniden gelişen bu düşüş 1155 desteğinin kırılması teknik satışları da tetiklemiş olabilir. Talebin ve hacmin gittikçe daraldığını neredeyse her analizimizde yayınlamaktayız. Bu nedenle ons altında oluşabilecek yukarı yönlü tepkilerde satış stratejimizi koruyoruz.

Altında bundan sonraki süreçte; düşüşün devamı bekleniyor. Opsiyon volatilierine bakıldığında 1 haftalık volatilite son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda ve bu tip durumlarda altının satış baskısının arttığını görüyoruz. Bu nedenle henüz opsiyon tarafında rahatlama görmemişken, altın fiyatları için toparlanacağı yönünde yorumda bulunmak için oldukça erken.

Teknik olarak incelediğimizde ise; 1147 seviyesi destek konumunda fakat bu bölgenin ara destek olduğunu ana desteğin ise 1141.5 seviyesi olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle yukarı yönlü tepkilerde 1160-1170 bölgesinde yaşanan dönüşler düşüş trendi devam edeceği gerekçesiyle satım yönlü tekrardan değerlendirilebilir.

Dirençler: 1162/ 1168/ 1174
Destekler: 1155/ 1147/ 1141

9852.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/