Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü /  İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Hafta başından bu yana ons altında yaşanan düşüş miktarı yüzde 3’e yaklaşırken, ons altın gün içinde 1100 seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Son 5.5 yılın en düşük seviyelerinde olmasına karşın piyasa oyuncularının altın yatırımı konusunda daha temkinli davrandığını görüyoruz. 1070 desteğine doğru yaptığı geri çekilmelerde bir miktar alım gelse de henüz 1100 seviyesinde destek bulabilmiş değil. Haftaya yapılacak olan Fed toplantısı Çarşamba günü sonuçlanacak ve piyasalar tarafından Fed ’in faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Temmuz toplantısında değişiklik beklenmese de bu yıl içerisinde Fed ’in faizleri artıracağı da düşünüldüğünde ABD dolarına yönelik talep Altını baskılayan en önemli unsur olmayı sürdürüyor.

Teknik olarak incelediğimizde 1204 seviyesinden başlayan ilk düşüş trendi 1110 seviyesinden, 1232 seviyesinden başlayan düşüş trendi ise 1140 seviyesinden geçmektedir. Bu nedenle olası tepkilerin gelmesi durumunda mevcut direnç seviyelerinden görülen dönüş hareketlerinde satış stratejisi denenebilir. Altında günlük periyotta RSI(14) osilatörü aşırı satım bölgesi olan 30’un da altına gerileyerek 25 seviyesinde bulunuyor. Her ne kadar osilatörlere göre altında tepki beklense de yukarı yönlü tepkilerin kalıcı olamayacağını ve piyasadaki diğer altın üzerine yazılmış türev araçlarında bunu doğrulamadığını görüyoruz. Altın alım-satım opsiyonlarındaki durum ise diğer göstergelere paralel olarak satış yönünde hareketlerini sürdürüyor. 

Dirençler: 1101/ 1110/ 1121
Destekler: 1088/ 1086/ 1072

12111-001.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/