Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Ons altında 1170 seviyesine doğru oluşan yukarı yönlü sert tepki sonrasında geri dönüş hareketi izliyoruz. Metallerde yaşanan bu düşüşün ana sebebi olarak Çin’de atılan genişlemeci adımlar yatırımcı çevresini tatmin etmiş değil. bu nedenle Dünya’nın en büyük emtia alıcısı Çin’de işlerin yolunda gittiğine inanmadıkları gerekçesiyle Ons altında yükselişin kısa sürdüğünü düşünüyoruz.
 
ABD’de dayanıklı tüketim mal siparişleri yılın en üst düzeyine çıkmasıyla Dolar endeksi bir miktar değerlendi. Buna karşı son çeyrekte açıklanan ABD verileri Eylül’deki olası faiz artışı beklentilerini de soğutmaya başladı. Ons altında trend düşüş yönünde devam ediyor fakat mevcut bahsedilen nedenden dolayı ons altındaki düşüş bir yerde sınırlanabilir.

Altına eşlik eden diğer göstergelerde SPDR altın ETF’leri geri dönüşünü sürdürse de 50 günlük hareketli ortalamasına yaklaşmış durumda. Bununla birlikte madencilik endeksindeki düşüş önemli seviyeleri gerisinde bırakarak devam ediyor. Dolayısıyla bu göstergelerden de altının dönüş yapacağına yönelik sinyal alamamaktayız.
 
Teknik olarak Ons altını ele aldığımızda 1120 ara desteğine doğru oluşan geri çekilmede RSI aşırı satım bölgesine yaklaşıyor. 1110-1115 seviyeleri önemli destek olmak kaydıyla 1120 desteğinin altına sarkmalarda izlenecek iki seviye. Ons altında henüz satış baskısı geçmiş değil bu nedenle gün içinde oluşabilecek yükseliş tepkileri direnç seviyelerinden satış yapma fırsatı verebilir.
 
Dirençler: 1135/ 1145/ 1155
Destekler: 1120/ 1115/ 1110

tablo-3-009.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir