Altın Gün İçi Yorumu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı 

Bugün ABD piyasalarının tatil olması sebebiyle ons altında her zamankinden daha az montanlı işlemlerin geçtiğini görüyoruz. Ons altın bir süredir 1116 desteğinde tutunma sağlıyordu fakat geçtiğimiz hafta istihdam verileri sonrasında Dolar lehine hareketler yaşanmasıyla bu desteği bir kez daha test etmiş oldu. Ardından tepki yükselişleri görülse de çok güçlü olduğunu düşünmüyoruz.
 
Fed’in 16-17 Eylül tarihlerinde yapılacak FOMC toplantısı öncesinde piyasada ilk faiz artırımının zamanlamasına ilişkin belirsizlik sürerken, ABD’li fon yöneticilerinin ons altında pozisyon azaltımına gittiğini görüyoruz. önceki hafta hem alım hem de satım yönünde pozisyon kapanışı, piyasada belirsizliğin olduğuna yönelik işaret veriyor ki bu da yüksek volatilite anlamına gelebilir.
 
Ons altında Ocak ayından bu yana 1307,5 seviyesinden başlayan düşüş trendi devam ediyor. 1170 ve sonrasında 1147 seviyesini test eden altının hareketleri zayıflayarak, daha sonrasında gelen tepkiler bir önceki tepeyi geçmekte başarılı olamadı. 1116 desteğini önemle izlemekteyiz ve bu desteğin üzerinde kaldığı sürece 1130-1147 direncine doğru denemelere açık olacaktır. Orta ve kısa vadede düşüş trendini sürdüren altın için tepki yükselişlerini satış olarak değerlendirmeyi ana strateji olarak sürdürüyoruz.
 
Dirençler: 1127/ 1133/ 1140
Destekler: 1116/ 1109/ 1100

tablo-7-001.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/