Altın ve dolar yükseldi, endeks bekledi

Avrupa piyasasının kapalı olduğu günde borsada bekleme havası etkili oldu. Altında yükseliş sürerken, çeyrek altın 122 liradan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yatay seyrine haftanın ilk işlem gününde devam eden İMKB, günü 178 puan artışla 68.870 puandan tamamladı.

Avrupa piyasalarının tatil olması nedeniyle bugün İMKB’de gün bekleme havasında geçti. Aşağı yönlü seyirde 68.597 seviyesini test ederken, alımlarla da en yüksek 69.000 seviyesi görüldü. Gün sonunda 1.97 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Asya borsaları Japonya'nın büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edileceği beklentisi ve Çin'deki enflasyon kaygıları nedeniyle olumsuz bir seyir izlerken, Paskalya tatilinin devam etmesi nedeniyle uluslararası piyasalarda sakin görünüm sergilendi.   

ABD'de 287 bin artması beklenen yeni konut satışları 300 bin artış gösterdi. Şubat ayında yüzde 17 düşen konut satışlarının yüzde 12 artması beklenirken, yüzde 11 arttı. ABD borsasında ise gevşek görünüm etkili.

Piyasalar Çarşamba günü sonuçları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz toplantısı ve Fed Başkanı Bernanke'nin yapacağı açıklamaları izleyecek.

Yurtiçinde tahvil-bono piyasasında ise Merkez Bankası’nın perşembe günkü kararlarının ardından yaşanan ‘gevşek eğilim’ korundu. Cuma günü yüzde 8,20 ile son iki ayın en düşük seviyesini gören gösterge tahvil bugün yüzde 8.27 bileşikten işlem gördü.

Altın ve döviz yükseldi

Döviz piyasasında da; dolar 1.53 TL seviyelerine doğru hareketlendi. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.46 sent seviyesinden geri gelirken, parite şu sıra 1.4565 sent seviyesinde yer alıyor. Kapalıçarşıda ise dolar 1.5280 liradan, euro 2.2250 liradan kapandı.

Rekor serisine devam eden spot altında ise bugün 1.518,5 dolar zirvesi test edildi. Kapalıçarşıda ise cumhuriyet altını 496 liraya, çeyrek altın 122 liraya yükseldi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir