Altındaki yükselişlerde süreklilik beklemeyin

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Ons altında 1100-1090 aralığındaki sıkışık seyir devam ediyor. Bu akşam açıklanacak FOMC kararları ons altına da hareketlilik getirebilir. Sene sonuna doğru zaman daraldıkça faiz belirsizliğinin de arttığını görüyoruz. Bu nedenle ons altında yakın zamanda oluşan ve önümüzdeki günlerde oluşabilecek yukarı yönlü tepkilerde süreklilik aramamak gerekir.

Bu akşamki kararda çoğunluk Fed’in faizler ile ilgili bir hamle yapmasını beklemiyor. Ancak tek bir kurumun 0.25 puan faiz artış beklentisi mevcut. Bu şimdilik çok önemsiz gözükse de Eylül ayı döneminde faizler konusundaki ikilem karşımıza daha net çıkacak. Bu nedenle volatilitenin artacağı günler bizi bekliyor ki, yüksek ölçüde oynaklığın var olduğu piyasalar küçük yatırımcı için oldukça zor şartlar barındırıyor.

Fed Temmuzda değişiklikler yapabilir

Temmuz ayı verileri, ikinci çeyrek verilerine göre bir miktar daha ılımlıydı diyebiliriz. Bu nedenle ihracat ve enerji sektörlerine yönelik kırılgan ifadelerinde bir değişiklik beklememekle birlikte Fed’in son karar metninde yer alan ‘işe kazanımlar artsa da işsizlik oranı sabit’ ifadesinde, işsizlik oranı ile ilgili daha şahin söylemler bekliyoruz. Fed’in verebileceği bir faiz mesajı enflasyon ve işsizlik üzerine olacak ki, işsizlik oranında şahinleşme beklediğimizi belirtmiştik. Enflasyon tarafında ise ücret artışları henüz talebe yansıyabilmiş değil. Bu nedenle Fed Eylül ayında faiz artırımına başlaması için haftaya pazartesi açıklanacak kişisel gelir-harcamalar verilerindeki harcamalar kalemindeki artışı göz önünde bulunduracaktır.

Ons Altın teknik inceleme

Teknik olarak ons altını ele aldığımızda ters OBO oluşumu bozulmaya başladı. Dört saatlik periyotta yatay bantta kullandığım teknik göstergelerden RSI, %R aşırı alım bölgesinden dönüş gösteriyorlar. Bununla birlikte 1090 seviyesindeki desteğin aşağı yöne esnetilmesi durumunda tekrardan 1086 ve 1076 seviyelerine doğru geri çekilmeler söz konusu olabilir.

Dirençler:  1100/ 1110/ 1120
Destekler: 1091/ 1086/ 1076

aaaaaa-004.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.