Ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 8 yaralı

Erzincan'da ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erzincan kent merkezinde hasta taşıyan ambulans ara yoldan çıkan otomobille çarpıştı. Kazada ikiye ayrılan otomobil sürücüsü ile eşi ve 1 yaşındaki yeğeni öldü, 8 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslar ile hastanelere kaldırılırken, otomobilin altında kaldığı yaklaşık 40 dakika sonra fark edilen bebek, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza bugün saat 16.30 sıralarında Binali Yıldırım Bulvarında meydana geldi. Merkeze bağlı Gani Efendi Çiftliği köyünden hasta alan Emre Badem yönetimindeki 24 BA 115 plakalı 112 Acil Servis ambulansı, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine seyir halinde iken, Binali Yıldırım Bulvarı Kamu Lojmanları mevkisindeki ara yoldan çıkan Hasan Hüseyin Arslan'ın kullandığı 24 EP 917 plakalı otomobil ile çarpıştı. Aşırı hız nedeniyle otomobil ikiye bölünürken, ambulans yoldan çıktı. Kazada, otomobil sürücüsü Hasan Hüseyin Arslan, eşi Saray Arslan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Aynı otomobilde bulunan Sibel Arslan, Berkay Arslan ve İlkay Arslan ile ambulans sürücüsü Emre Badem, sağlık personelleri Yıldırım Işıker ve Suzan Balta, ambulans içerisinde bulunan hasta Gülizar Oğuz ve hasta yakını Hemail Şanlı yaralandı. Yaralılar Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Neon Hastanesinde tedavi altına alındı.

Otomobilin altında kalan bebek 40 dakika sonra bulundu

Kazada bebek Deniz Arslan, ikiye ayrılan otomobil altında kaldığı, 40 dakika sonra fark edildi. Kaza yerine çağrılan çekici ile otomobilin parçası kaldırıldı ve ağır yaralı bebek Deniz otomobilin altından çıkarıldı. 112 Acil Servis Ambulansı ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İlkay Arslan'ın oğlu Deniz Arslan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve böylece ölü sayısı üçe çıktı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.