Anadolu Efes'in EBI'deki payı arttı

Anadolu Efes'in Hollanda'daki iştiraki EBI'deki payı yüzde 99.45'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş, uluslararası bira operasyonlarını yürüten Hollanda'da kurulu iştiraki Efes Breweries International N.V. (EBI) sermayesindeki payını yüzde 99,45'e yükseltti.

Anadolu Efes'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan özel durum açıklamasına göre şirket, EBI'nin çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 25,98'ini temsil eden 10 milyon 987 bin 470 adet depo sertifikasını EBI'nin bir grup hissedarından sertifika başına 17 dolar bedelle satın aldı.

EBI'deki hisselerini Anadolu Efes'e satan hissedarların EBI'deki yatırımlarını nakde çevirme isteklerini belirterek, hisselerini Anadolu Efes'e satmayı teklif etmeleri üzerine gerçekleşen satın alma sonucunda Anadolu Efes'in, daha önceden sahip olduğu 155 milyon 329 bin 514 adet EBI hissesi nedeniyle EBI'nin sermayesinde yüzde 73,47 olan payı yüzde 99,45'e yükseldi.

Yaklaşık 187 milyon dolarlık satın alma bedeli Anadolu Efes'in mevcut nakit kaynaklarından ve bu süreçte kullanılan 100 milyon dolar tutarındaki 2 yıllık kredi ile karşılanacak.

Birleşik Krallık Devralma ve Birleşme Kanunu'nun (City Code on Takeover and Mergers of the United Kingdom) ilgili maddelerine göre Anadolu Efes en kısa zamanda EBI'nin sermayesinde sahip olmadığı ve sermayenin yüzde 0,55'ine karşılık gelen 1 milyon 161 bin 705 adet hisseyi temsil eden depo sertifikalarını sertifika başına 17 dolar nakit bedelle satın almak için çağrı yapma niyetinde bulunuyor.

Anadolu Efes ayrıca EBI hisselerini Hollanda kanunları uyarınca kalan hisselerin satın alınması için zorunlu satın alma (squeeze out) prosedürlerini de uygulamak için değerlendirecek.

Açıklamaya göre, söz konusu satınalma daha önce 2009 yılı Temmuz ayında yapılan ve Anadolu Efes'in EBI'nin sermayesindeki payını yüzde 70,22'den yüzde 73,47'ye çıkarmasını sağlayan çağrıyı takiben gerçekleşti.