Anadolu Efes'in görünümü pozitife yükseldi

S&P, şirketin "BB" olan kurumsal kredi notunu değiştirmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş., Standard & Poors'un, şirketin "BB" olan kurumsal kredi notunu değiştirmezken, "Durağan" olan görünümünü "Pozitif"e yükselttiğini bildirdi.

Anadolu Efes'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, S&P'nin yayınladığı raporda, Anadolu Efes'in "Pozitif" olan görünümünün, şirketin güçlü sermaye yapısı ve Türkiye pazarında iyileşen koşullar çerçevesinde artan nakit akımı yaratma yeteneğini gösterdiği yönündeki görüşünü yansıttığını belirttiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Raporda ayrıca, Anadolu Efes'in uluslararası bira operasyonlarının da 2009 yılında şirketin konsolide nakit akımına önemli ölçüde katkıda bulunduğu belirtilmiştir. Anadolu Efes'in yarattığı nakit akımlarındaki artışın sürdürülebilir olduğunun görülmesi durumunda borç seviyesinin de kabul edilebilir seviyelerde kalması şartıyla S&P, önümüzdeki yıl içinde Anadolu Efes için bir not artırımını muhtemel görmektedir.

Standard & Poor's açıklamasında ayrıca Anadolu Efes'in 2'nin altında kalması beklenen düzeltilmiş Net borç/FAVÖK oranı ile güçlü sermaye yapısını korumaya devam edeceğini tahmin ettiğini de belirtmiştir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir