Anadolu Hayat Emeklilik 20. yılını kutladı

Uğurlu, 300'e ulaşan özel acente ve bin 850 banka şubesinden ürün sunan çok güçlü bir satış organizasyonuna sahip olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hayat sigortası ve bireysel emeklilik şirketi Anadolu Hayat Emeklilik 20. yılını kutluyor.

Anadolu Hayat Emeklilik'in yaptığı yazılı açıklamada, 1990 yılında Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi olarak kurulan Anadolu Hayat Emeklilik'in, 20. yaşını kutladığı belirtilerek, hayat sigortaları prim üretiminde yüzde 27,4 bireysel emeklilik sisteminde de yüzde 22 paya sahip olan şirketin, 4,6 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştığı ifade edildi.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, "İlk günden itibaren Türk insanına dünya standardında hizmet ve ürünler sunduk, yeniliklerimiz sektöre yön verdi. Bugün hala Türkiye'nin halka açık ilk ve tek hayat sigortası ve bireysel emeklilik şirketi olmanın sorumluluğunun farkındayız" dedi.

Uğurlu, sayıları 300'e ulaşan özel acente ve bin 850 banka şubesinden ürün sunan çok güçlü bir satış organizasyonuna sahip olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bireysel emeklilik sistemi 7 yılda büyük yol kat ederek bugün 10 milyar liralık fon büyüklüğüne ve 2 milyon 120 bin kişilik katılımcı sayısına ulaştı. Anadolu Hayat Emeklilik olarak 'İşimiz müşterimizin geleceğini güvence altına almak, başarımız kazandığımızı paylaşmak' ilkesiyle yüz binlerce insanın geleceğe umutla bakmasını sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. Anadolu Hayat Emeklilik 2009'da her alanda büyümesini güçlü şekilde sürdürdü ve hayat sigortaları prim üretimindeki açık ara liderliğinin yanı sıra, bireysel emeklilik fon tutarında 2,2 milyar lira seviyesine yaklaşırken, katılımcı sayısında 467 bin 457 kişi ile zirvedeyiz. 20. yılımızda katılımcı sayısındaki liderliğimizi fon büyüklüğü liderliği ile de pekiştireceğiz."

Mahmut Magemizoğlu

Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Magemizoğlu de bireysel emeklilik sisteminin ülke ekonomisi için önemine değinerek, sistemin daha şimdiden ülke ekonomisine 10 milyar lirayı aşan uzun vadeli fon kaynağı yarattığına dikkati çekti.

Sektörde, 2020 yılına kadar emeklilik fonlarının 115 milyar liraya yükselmesi ve bu fonların, GSMH'nın yüzde 5-6'sı oranında bir seviyeye ulaşmasının beklendiğini vurguladı.

Bu hedeflere ulaşıldığında bireysel emekliliğin ekonomideki önemini gittikçe artıran sektörlerden birisi olacağını belirten Magemizoğlu, bireysel emekliliğin ülkenin tasarruf düzeyini artırarak uzun vadeli kaynak ihtiyacına da destek olacağını kaydetti.

Caner Çimenbiçer

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer ise konuya ilişkin, "İş Bankası'na Büyük Kurucusu tarafından verilen misyonun ülkemize sağladığı en önemli kazanımlardan biri de Anadolu Hayat Emeklilik olmuştur. 1990 yılında Türkiye'nin ilk hayat sigortası şirketi olarak kurulan Anadolu Hayat Emeklilik, tıpkı İş Bankası gibi kendi faaliyet alanında yenilikler getiren ve öncü rolünü üstlenen bir kurum olmayı başarmıştır" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir