Anadolu Hayat Emeklilik, fon büyüklüğünde hedefini aştı

Şirket, 29 Ocak 2010 itibari ile 2 milyar lira fon büyüklüğünü aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Anadolu Hayat Emeklilik, 29 Ocak 2010 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre toplam fon büyüklüğünde 2 milyar lira hedefini aştı. 
Anadolu Hayat Emeklilik'ten yapılan açıklamaya göre, fon büyüklüğünde sahip olduğu yüzde 21,5 pazar payı ile 2009 yılında bireysel emeklilik fonlarını "en çok" artıran şirket olan Anadolu Hayat Emeklilik, 29 Ocak 2010 itibari ile de 2 milyar lira fon büyüklüğünü aştı. 
Şirketin 2 milyar lira fon büyüklüğünü aşması ile ilgili bir değerlendirme yapan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, ilk günden bu yana bireysel emeklilik sisteminin tanıtımı ve gelişimine hizmet veren bir şirket olarak geldikleri noktanın gururunu yaşadıklarını, fon büyüklüğünün 2 milyar 11 milyon 410 bin 367 liraya, katılımcı sayısının da 442 bin 107'ye ulaştığını belirtti.
Uğurlu, şunları kaydetti:
"2009 yılında hayat sigortaları prim üretiminde 500 milyon lirayı aşarak bu alanda da bir ilki başardık. Halka açık olan şirketimizin piyasa değeri de son verilerle 1,2 milyar liranın üzerinde ve bu da şirketimizin halka açıldığı 2000 yılından beri ulaştığı en yüksek piyasa değeri. Yüzde 287,5'lik getiri oranımızla 2009'da yatırımcılarına en yüksek getiriyi sağlayan ilk 20 şirket arasına girdik. Başarılı bir yılı geride bırakan Anadolu Hayat Emeklilik, müşteri sayısı, müşteri varlıkları, sermayesi, aktif büyüklüğü ve öz kaynaklarına bakıldığında, hiç tereddütsüz sektörünün en büyük şirketidir."
Sektördeki en güçlü satış ağına sahip olmalarının önemine dikkat çeken Uğurlu, şirketin 2010 hedefini sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek ve her gün daha fazla insanı en iyi bireysel yatırım aracı olan bireysel emeklilik ile buluşturarak 500 bin katılımcı sayısına ulaşan ilk sektör şirketi olmak ve liderliğini sürdürmek olarak açıkladı. 
Uğurlu aynı zamanda, 2010 yılında da ürün geliştirme, hizmet sunumunda teknolojiyi en etkin biçimde kullanma yönündeki çalışmalarının artarak devam edeceğini, sektördeki lider pozisyonlarını güçlendireceklerini ve Anadolu Hayat Emeklilik olarak, oluşacak yeni piyasa ve rekabet koşullarına adapte olacaklarını açıkladı.
Bu konularda ilginizi çekebilir