Anadolu Hayat Emeklilik'in karı 79,2 milyon TL

Şirket, 2009'da karını yüzde 49.7 oranında artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Hayat Emeklilik'in net karı, 2009 yılında yüzde 49,7 oranında arttı, 79,2 milyon liraya ulaştı.

Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Mete Uğurlu yaptığı yazılı açıklamada, Şirketin mali performansının 2009 yılında kayda değer düzeyde gelişme gösterdiğini belirterek, bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında brüt karlarının yüzde 45,5 oranında artışla 97,9 milyon liraya, net karlarının ise yüzde 49,7 oranında artışla 79,2 milyon liraya ulaştığını kaydetti.

Söz konusu dönemde toplam 18,8 milyon lira teknik kar elde edildiğini ifade eden Uğurlu, aktif büyüklüklerinin 4 milyar 438 milyon liraya, öz sermayelerinin ise 430 milyon liraya yükseldiğini dile getirdi.

Uğurlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2009 yılı, Şirketimiz öngörülerine paralel olarak, küresel krizin etkilerinin ve faaliyet gösterdiğimiz sektörlerdeki rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir dönem olmuştur. Şirketimiz, gelecek kaygısının ön plana çıktığı ve sigortacılık ile bireysel emeklilik sisteminin öneminin arttığı bu dönemde, bireylerin ihtiyaçlarını da dikkate alarak, pazarda 'ilk' olma özelliği taşıyan ürünler geliştirmiş ve hedef kitlesiyle buluşturmuştur.

Anadolu Hayat Emeklilik, her zaman olduğu gibi, bu dönemde de, büyüme hedefine odaklanmış, satış, pazarlama ve iletişim faaliyetlerini canlı tutmuş, sürekli olarak insan kaynağına ve teknolojiye yatırım yapan bir şirket olma özelliğini muhafaza etmiştir. 2009 yılı, Şirketimizin, hayat sigortaları prim üretimindeki ve bireysel emeklilik katılımcı sayısındaki liderliğini pekiştirdiği, bireysel emeklilik fon büyüklüğü itibariyle de sektör ortalamasının üzerinde gelişme kaydettiği bir yıl olmuştur."

400 bin sınırını aştı

Mete Uğurlu, Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, 4 Ocak 2010 itibariyle toplam 438 bin 960 katılımcıya ulaşan, 400 bin sınırını aşan ilk bireysel emeklilik şirketi olma gururunu yaşayan ve bu alanda yüzde 22'lik pay ile sektör lideri olan Anadolu Hayat Emeklilik'in 2009 sonu itibariyle hizmet vermekte olduğu hayat sigortası müşteri sayısının 944 bin 840 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Uğurlu, şöyle devam etti:

"Anılan dönemler itibariyle, hayat sigortalılarımıza ait birikimlerin toplamı 1 milyar 934 milyon TL'ye, bireysel emeklilik katılımcılarımıza ait toplam fon tutarı da 1 milyar 961 milyon TL'ye yükselmiştir. Söz konusu rakamlar, bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında, sırasıyla yüzde 20,2 ve yüzde 48,2 oranında gelişmeye ve Şirketimizin ülke ekonomisi açısından son derece önem arz eden fon yaratma kabiliyetine işaret etmektedir.

Bu dönemde, hayat branşı prim üretimimiz 500 milyon TL'ye ulaşmış ve yüzde 27,4'lük piyasa payı ile liderliğimiz devam ettirilmiştir. Bireysel emeklilik branşında yaratılan toplam fon büyüklüğü itibariyle de piyasa payımız yüzde 21,5 düzeyine yükselmiştir."

Türkiye'nin halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik'in piyasa değerinin 2009 yılında tarihi zirvesine ulaştığını ifade eden Uğurlu, "Faaliyetlerini, müşteri odaklı hizmet yaklaşımı ve sosyal sorumluluk bilinci ile yürütmekte olan Şirketimiz, istikrarlı, dengeli ve karlı büyüme stratejisini önümüzdeki dönemlerde de sürdürmek kararlılığındadır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir