Anadolu kadını dünyaya açılacak

Kadınların el emeği ürünleri, Paris'in de arasında olduğu uluslararası pazarlarda yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anadolu kadınının el emeği ürünleri, Paris'in de arasında olduğu uluslararası pazarlarda yer alacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Anadolu'daki kadınların el emeği ürünlerinin ekonomik değer kazanması için çalıştıklarını söyledi.
Dünyada el emeği ürünlere ilginin arttığını, marka ve piyasa değeri taşıyan ürünlerin daha da kıymetli olduğunu ifade eden Şahin, "hand made" (el işi) ürünlerin pazarlanması konusunda kurumsal alt yapı oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.
81 ilden el emeği ürünlerin sergilendiği "Önce Kadın-81 İl Kadın El Emeği Sergisi" için 40'a yakın tasarımcıyı Ankara'ya davet ettiklerini hatırlatan Şahin, böylece iki tarafı buluşturduklarını vurguladı.
Şahin, "İki tarafın buluşmasının sistematik alt yapısını oluşturmamız lazım. Onlar ne üreteceğini, tasarımcılar ve modacılar da ne sipariş edeceğini bilmeli. Onun için Giyim Sanayicileri Derneği ile Tasarımcı Derneği Başkanı ve 7-8 kişilik danışma kuruluyla bu ürünleri uluslararası pazara nasıl açacağımızı konuştuk. Kadınların ekonomik olarak güçlenmesini sağlayabiliriz. Bunun üzerine ikinci toplantımızı yapacağız" diye konuştu.

"Anadolu'daki kadın ekonomik olarak güçlenecek"

GSM şirketlerinin de kadınların el emeği ürünlerini "Önce Kadın" diyerek internet üzerinden pazarlayacakları ağları oluşturduğunu dile getiren Şahin, "Yaklaşık 15 gün içerisinde yol haritası belirleyeceğiz. Kadınlara koçluk sistemiyle ne yapacaklarını öğretecekleri sistemi hayata geçireceğiz" dedi.
Bunun başarılması halinde Anadolu'daki kadının ekonomik olarak güçlenmesinin sağlanacağını vurgulayan Şahin, girişimcilikle herkesin yeteneğini ortaya koyacağını, ailesine, topluma ve ekonomiye katkıda bulunacak hale dönüşeceğini belirtti. Şahin, böylece hem ailenin mutlu olduğunu hem de kadınların kendini yetiştirdiğini sözlerine ekledi.

El emeği ürünler Paris'te sergilenecek

"Önce Kadın-81 İl Kadın El Emeği Sergisi"nden seçilen ürünler, Bakanlığın girişimiyle Paris'te Türkiye'yi tanıtmak amacıyla düzenlenen "Anadolu Festivali" kapsamında sergilenecek. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından 31 Mayıs - 2 Haziran 2013'te ikincisi düzenlenecek festivalde, tasarımcıların da beğenisini kazanan el emeği ürünler stantlarda yerini alacak.