”Analiz sonuçları normal değerlerin üzerinde çıkmadı”

Gökçek, Kocaoğlu'nun, Başkent suyuna ilişkin açıklamalarının gerçek dışı olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, dün bazı gazetelerde yer alan Başkent suyuna ilişkin açıklamalarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun, Başkent suyunda "Ağır metaller" bulunduğu yönündeki iddialarının, yapılan laboratuvar tetkikleri ile doğru olmadığının ispatlandığını bildirdi. Açıklamasında, daha önce ASKİ yetkilerinin İzmir'in çeşitli bölgelerinden aldıkları su örneklerinde, arsenik oranının normal değerlerin çok üzerinde çıktığını tespit ettiklerini anımsatan Gökçek, Kocaoğlu'nun da bunun altından kalkmak için Ankara'ya iftira atmaya çalıştığını öne sürdü. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) Ankara'nın çeşitle bölgelerinden su numuneleri aldığını anlatan Gökçek, şöyle devam etti:

"Belirtilen adreslerden derhal ASKİ yetkilileri de giderek numuneler aldı. Alınan numunelerde sodyum, demir, alüminyum, bulanıklık ve kurşun değerleri ölçüldü, çıkan sonuçlar Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe ve Dünya Sağlık Teşkilatı değerlerine tam olarak uyduğu ortaya çıkmıştır. Zaten, Sağlık Bakanlığı ve ASKİ Genel Müdürlüğü Başkentte 660 odak noktasından ve arıtma tesisi çıkışından sürekli numuneler almakta, bu sonuçlar ASKİ'nin ve Hıfzıssıhha Başkanlığının internet sitesinde sürekli yayınlanmaktadır."

Analiz sonuçlarının hiçbirinin normal değerlerin üzerinde çıkmadığını ifade eden ve İZSU değerlerini 'tamamen gerçek dışı ve kasıtlı' olarak nitelendiren Gökçek, "İzmir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu, kesinlikle yine halkı yanıltmakta, aldatmakta ve maalesef ASKİ'ye ve Ankara Büyükşehir Belediyesine iftira atarak, kendisini kurtarmaya çalışmaktadır" dedi.