”Anamuhalefet partisi uzlaşmaz”

Erdoğan, Anayasa değişiklikleri konusunda anamuhalefet partisinin uzlaşmaz bir tavır içinde olduğunu ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

AFYONKARAHİSAR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişiklikleri konusunda anamuhalefet partisinin uzlaşmaz bir tavır içinde olduğunu ifade ederek, "Her konuda yapıcı değil, engelleyici bir tavır içine giriyorlar. Laf konuşmaya gelince de uzlaşıdan dem vuruyorlar" dedi.

Erdoğan, Afyonkarahisar İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği çalışmalarına değindi.

Dürüst, ilkeli, demokratik siyaseti kendilerine şiar edindiklerinin belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bakın Nazım Hikmet ne güzel söylemiş, 'Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa' Yıllar boyunca bu söz, adeta bir slogan gibi tekrarlandı durdu. Gelin Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkarma mücadelesinde buradan nasibimizi alalım."

Sözü, yapılması düşünülen Anayasa değişikliğine getiren Erdoğan, "Anayasal konularda ne zaman bir değişiklik gündeme gelse birilerinin hemen tavrını belli ettiğini" kaydetti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Anamuhalefet partisinin uzlaşmaz tavrını görüyorsunuz. Her konuda yapıcı değil, engelleyici bir tavır içine giriyorlar. Laf konuşmaya gelince de uzlaşıdan dem vuruyorlar. Biz milletimizin iradesi doğrultusunda her zamanki gibi reformdan, değişimden, yeniliklerden yana olacağız. Demokratik kültür içinde her türlü iyi niyetli çabayı göstererek yolumuza devam edeceğiz. biz samimiyet testlerinden, tutarlılık sınavlarından hep başarıyla çıktık.

Nitekim, milletimizin teveccühü de bunun somut karnesi ve karinesidir. Aynı tutarlılığı, aynı samimiyeti biz, diğer siyasetçilerden de bekliyoruz."