Anayasa değişikliği davasına müdahillik talebi

402 STK'dan oluşan Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ogan, anayasa değişikliğinin halk tarafından çözülmesi için sandığa gidilmesine müsaade edilmesini istiyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Türkiye genelindeki 402 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sivil Dayanışma Platformu, Anayasa değişikliğine ilişkin davaya müdahil olma talebiyle Anayasa Mahkemesine dilekçe verdi.

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, Anayasa Mahkemesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Anayasa değişikliğini "TBMM'nin tarihinde yaptığı en kapsamlı demokratikleşme çalışması" olarak değerlendirdi.

"Kürt meselesi demokratikleşme meselesidir"

"Kürt meselesi, vesayet meselesi de dahil birçok meselenin aslen demokratikleşme meselesi olduğuna inandıklarını" ifade eden Ogan, meselenin halkın önünden kaçırılacağı gibi bir endişeye düştükleri için davaya müdahil olma talebiyle Anayasa Mahkemesine başvurma gereği duyduklarını söyledi.

Dilekçede 3 temel talepleri olduğunu belirten Ogan, şöyle devam etti:

"Birincisi, mahkeme kararıyla dinlemesi, ses kayıtları kamuoyuna yansıyan hakime hanım Fulya Kantarcıoğlu'nun davadan çekilmesini ve istifasını talep ediyoruz. İkinci talebimiz, Yüce Mahkemenin henüz ortada kabul edilmiş bir norm, kanun olmadığından, bu meselenin halk tarafından çözülmesi için sandığa gitmesine müsaade etmesini ve başvuruyu reddetmesini bekliyoruz. Üçüncü olarak da görüşme sırasında Türk milleti adına 402 sivil toplum kuruluşunu temsilen emekli başsavcı ve avukat Reşat Petek, avukat Necati Ceylan, Hukukçular Derneği Başkanı avukat Cahit Özkan, Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanı Satılmış Şahin ve MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı avukat Emrullah Beytar'ın davaya müdahil olarak katılmasını bekliyoruz."

Bugün Türkiye'de 81 ilde ve birçok ilçede, diğer sivil toplum kuruluşları ve üyeleri olan kuruluşların aynı dilekçeyi Anayasa Mahkemesine iletilmek üzere valiliklere ve kaymakamlıklara teslim edeceklerini bildiren Ogan, "Türkiye'nin geleceğini düşünen duyarlı vatandaşlarımızın da internet sitemizden dilekçeye ulaşarak, dilekçeyi Anayasa Mahkemesine faksla, postayla iletmesini ve davaya müdahil olma talebini duyurmasını bekliyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir