”Anayasa değişikliğinde aklıselim egemen olmalı”

Meclis Başkanı Şahin, Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal'ın bir araya gelmesinin "çok güzel" olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ciddi bir Anayasa değişikliği yapılırken, tansiyonun düşmesi, aklıselimin egemen olmasının beklendiğini ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bir araya gelmesinin "çok güzel" olacağını söyledi.

Şahin, gazetecilerin Anayasa değişikliği teklifi tartışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleriyle görüştüğünün anımsatılarak, "Bu saatten sonra uzlaşmak için yapacağınız bir şey kaldı mı?" sorusu üzerine Şahin, CHP Grup Başkanvekillerinin kendisini ziyaret ederek, konuyla ilgili düşüncelerini aktardığını anlattı.

Şahin, daha sonra teklif sahibi AK Parti Grup Başkanvekilleriyle bir araya geldiğini, muhalefet partisinin görüşlerini ilettiğini belirterek, "Sayın Başbakan'ın dönüşünden sonra bir değerlendirme yapacaklarını ifade ettiler. Gelişmeleri hep birlikte sizlerde izliyorsunuz. Benim yapabileceğim şeyler sınırlı. Gruplarımızın bana bir görev yüklemeleri veya benden bir görev talep etmeleri halinde faydalı olabilirim. Şu aşamada bunu fazla ihtimal dahilinde görmüyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, birbirini samimiyetsizlikle suçladı. Bu da siyasette tansiyonun yükselmesine yol açtı. Meclis Başkanı olarak iki lidere de bir çağrınız olabilir mi?" sorusuna Şahin, "Böylesine ciddi, kısmi bir Anayasa değişikliği çalışmaları yapılırken, tabii ki tansiyonun mümkün olduğu kadar düşmesi, aklıselimin egemen olması beklenir. Doğrusu benim de beklentim budur" karşılığını verdi.

Şahin, "Bir araya gelmelerini temenni eder misiniz?" sorusunu, "Çok güzel olur" diye yanıtladı.

Ahmet Türk'e yapılan saldırı

Kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırının ardından meydana gelen olayların anımsatılması üzerine Şahin, bazı marjinal grupların, her fırsatı değerlendirerek, eylemler ortaya koyabildiğini söyledi.

Şahin, "Eylemlerle, yetkili makamlar ilgilenecektir. Ama Sayın Türk'e yönelik saldırı sonrası kamuoyunda oluşan genel tepkinin, birlik ve beraberliğimize katkı yapacak bir tepki olduğunu görüyorum. Bundan da memnuniyet duyuyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir