Anel Enerji, Avusturyalı Kioto ile ortak şirket kuracak

Anel Enerji ile Kioto, fotovoltaik güneş paneli üretimi amacıyla ortak bir şirket kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anel Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, Avusturya firması Kioto Photovoltaics GmbH ile ortak şirket kuracak.

Anel Telekomünikasyon Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şirket iştiraki Anel Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Avusturya firması Kioto Photovoltaics GmbH arasında fotovoltaik güneş paneli üretimi amacıyla ortak bir şirket kurulmasına ilişkin protokol imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu protokol uyarınca Türkiye'de kurulacak yeni şirketin yıllık 60 MW'lık güneş paneli üretim kapasitesine sahip olması, şirketteki pay oranlarının yüzde 50-50 şeklinde belirlenmesi ve IEC, TUV ve ISO belgeli üretiminin tamamına yakınının da Avrupa ve Ortadoğu pazarına satılması planlanmaktadır. Kurulacak yeni şirkette üretilecek güneş panelleri Kioto, Anel Solar ve diğer markalarda olabilecektir. Kioto Avusturya'da kurulu Avrupa'nın en modern tesislerinden biri ile yıllık 100 MW'lık kapasitede fotovoltaik güneş paneli üretmekte olup, başta İtalya ve Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerindeki güneş santrallerine ve bireysel çatı kurulumlarına fotovoltaik güneş modülü üretimi ve satışı yapmaktadır.''

Bu konularda ilginizi çekebilir