Ankara Belediyesi Disneyland için ihaleye çıkıyor

Proje ile Disneyland, Yenimahalle İlçesi Ballıkuyumcu mahallesinde yaklaşık 3 milyon 820 bin metrekare büyüklüğünde bir alana kurulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkent'in turistik değerini artırmak, ekonomisini canlandırmak için Disneyland'ın kurulması için ihaleye çıkma kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Melih Gökçek başkanlığında yapıldı. Gökçek, toplantıda, Disneyland'ın Ankara'ya kazandıracağı yıllık minimum turist sayısının 3 milyon olarak tahmin edildiğini, hatta bu sayının bu konudaki uzmanlarca 6 milyon kişi civarında olacağının söylendiğini ifade etti. Gökçek, projenin gerçekleşmesi ile Ankara'da "gelir patlaması" yaşanacağını söyledi.

Maliyet araştırmasında projenin 650–700 milyon dolara mal olabileceğinin görüldüğünü belirten Gökçek, proje kapsamında yapılacak konut ve iş yerlerini bu maliyeti karşılamak amacı ile Disneyland'ı inşa edecek firmaya vermeyi düşündüklerini bildirdi.

İstanbul ve Antalya'nın da bu konuda girişimleri olduğuna değinen Başkan Gökçek, ihaleye girmek isteyen firmaların acele etmek zorunda olduklarına, ilk adımı atacak ilin projeyi sahipleneceğine, ikinci kentin böyle bir projeye girişme şansı kalmayacağına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Disneyland projesiyle ilgili ihaleye çıkma yetkisini Büyükşehir Belediyesine veren madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Proje ile Disneyland, Yenimahalle İlçesi Ballıkuyumcu mahallesinde yaklaşık 3 milyon 820 bin metrekare büyüklüğünde bir alana kurulacak.

Belediye Meclisi toplantısında, ayrıca yargı kararı ile durdurulan Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin son etabındaki çalışmaların kaldığı yerden devam etmesi kararı çıktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir