”Ankara en güvenilir başkent”

Bakan Atalay, Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri arasında suç oranı en düşük ülke, Ankara'nın da en güvenli başkent olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri arasında suç oranı en düşük ülke, Ankara'nın da en güvenli başkent olduğunu söyledi.

Atalay, Adana'daki Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki mezuniyet töreninde, bugün Türkiye genelinde 6 bin 400 öğrencinin mezun olarak teşkilata adım attığını söyledi.

Vatandaşın huzur ve güven içinde yaşaması için üç önemli kuruluşla ülkenin iç güvenliğini en iyi şekilde sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Güvenlik olarak bakıldığında Türkiye en üst sıradadır. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında suç oranı en düşük, Ankara da en güvenli başkenttir.

Son günlerde ülkemizle ilgili güvenliğe dönük haberlere çok üzüldük. En güvenli şekilde tatil yapılacak yer Türkiye'dir. Bu konuda çok dikkatliyiz. Her türlü güvenlik önlemlerini alıyoruz."

Bakan Atalay, her suç türünü ayrı bir proje olarak değerlendirdiklerini, sebeplerle ilgili araştırma yapıp uluslararası dosyalarla mukayese ettiklerini bildirdi.

Genel asayiş ve şehir suçlarında ciddi azalmalar olduğuna dikkati çeken Atalay, "Buna en iyi örnek Adana'dır. 2008 ile 2009 yıllarının ilk 6 ayı karşılaştırıldığında, Adana'da kapkaçta yüzde 48, oto hırsızlığında yüzde 38, otodan hırsızlıkta yüzde 27, iş yerinden hırsızlıkta yüzde 16, yankesicilikte yüzde 44 oranında azalma görülmüştür. Adana, Türkiye'nin aynasıdır. Türkiye genelinde de bu göstergeler hakimdir" şeklinde konuştu.

Özellikle suçla mücadelede MOBESE'nin önemli bir adım olduğunu ifade eden Atalay, göreve geldiği yıldan itibaren 60 ilde ve 30 turizm ilçesinde MOBESE çalışması yapıldığını belirtti.