Ankara Numune ve Eğitim Hastanesi ilki başardı
Uluslararası Hastaneler Federasyonu'na Türkiye'den kabul edilen ilk hastane oldu
ANKARA-Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Uluslararası Hastaneler Federasyonuna (IHF) kabul edildi.
Dünyada 100'den fazla ülkenin ve yüz binlerce sağlık personelinin temsil edildiği Uluslararası Hastaneler Federasyonuna (IHF), Türkiye'den kabul edilen ilk hastane Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Hastaneler Federasyonunun, 1929 yılında kurulan Uluslararası Hastaneler Birliği'nin devamı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Zengin, federasyona, yalnız hastanelerin değil, sağlık alanındaki diğer kurumların da üye olabildiğini ifade ederek, "Hastanemiz, Fransa başta olmak üzere Avrupa Birliği üyesi ülkelerin desteğini alarak IHF'ye kabul edildi. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin üyeliği 25 Ocak 2010 tarihinde onaylanmıştır. Hastanemiz, bir ilki başararak Türkiye adına temas hastanesi olarak (Contact Hospital) seçilmiştir" diye konuştu.
Zengin, yalnız tam üye ülke delegelerinin katılabileceği 1–3 Haziran 2010 tarihleri arasında Chicago'da düzenlenecek "Liderler ve Liderlik (Hospital and Healthcare Associations-Leadership" adlı toplantıda Türkiye'yi temsil edeceğini anlattı.
Bunun Türkiye'nin sağlık alanında geldiği noktanın ne kadar başarılı olduğunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu dile getiren Zengin, "Son dönemde, Türkiye sağlık alanında attığı her adımla, birçok gelişmiş ülkenin standartlarından daha iyi bir noktaya gelmiştir. Sağlık sistemi ve hizmet kalitesi, birçok Avrupa ülkesiyle eşdeğerdir. Artık Türkiye, yurt dışında tedavi için gelinen önemli ülkeler arasına girmiştir. Bu, başarı Türkiye için onur kaynağıdır" diye konuştu.
Uluslararası Hastaneler Federasyonuna üye olmak birçok avantaj sağlıyor.
Diğer birlikler ile sağlık hizmetleri uygulamalarında ortak çalışma, ikiz proje ve program düzenleme imkanları doğuyor. Federasyon üyesi hastanelerin verilerine ulaşılabiliyor. Uluslararası hastane gezi ve etkinlik koordinasyonluğu yapılabiliyor.
Diğer birliklerin sağlık kurumları veya üye hastaneleriyle uluslararası sağlık ortaklığı kurulabiliyor. Bu program gelişmiş ülke ekonomisine sahip olanlar ile gelişmekte olan, düşük gelirli ülkelerin üyeleri ve ilgili grupların ortaklığı göz önüne alınarak gerçekleştirilen bir uygulama olma özelliği taşıyor.
Ayrıca, Uluslararası Sağlık Hizmetleri ve Kalite Güvenliği Birliği, Uluslararası Hemşireler Birliği, Dünya Diş Hekimleri Birliği, Uluslararası Eczacılık Federasyonu ile ortak olan federasyon, bu birliklerle beraber çalışmalar yürütüyor.