Ankara Üniversitesi'nde şok istifa!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe istifa etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, dekanlık seçimlerinin normal olmadığını belirterek, görevinden istifa etti. 

Prof. Dr. Yalçın Karatepe kimdir?

Prof. Dr. Yalçın Karatepe Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak başladığı akademik kariyerinde 2009 yılında profesör unvanı aldı. Kısa süre sonra ise fakültenin dekan yardımcısı oldu. 2011 yılında yapılan dekanlık seçimini kazanan Karatepe, o tarihten beri SBF Dekanı olarak görev yapıyordu.

'Gezi' sonrası hakkında soruşturma açılmıştı

Karatepe, Gezi direnişi hakkında da sık sık görüşlerini açıklamıştı. Karatepe, bir gazeteye verdiği röportajda Başbakan Erdoğan'ın “vandal” yakıştırmasına “Vandalizm, kasaya tekmeyi atıp limonu almaktır; oysa çocuk pazarlık yapıyor. Bunu anlamazsanız Gezi’nin ruhunu çözemezsiniz. Belediye otobüsleri deniyor ama 5 ölü var. Hiçbir can kamu malından değersiz olamaz" diye yanıt vermişti. Bu sözlerinin ardından iktidara yakın haberler yapan kimi gazetelerce de hedef gösterilen Karatepe hakkında Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, “izinsiz görev yerini terk ettiği” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir