Ankara'daki mitingde arbede çıktı

İki grup arasında çıkan arbedede, 2 sendikacı ile 1 basın mensubu hafif şekilde yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başkentte 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Sıhhiye Meydanı'na gelen aralarında BDP'lilerin de bulunduğu bir grup ile Birleşik Kamu İş Konfederasyonu üyeleri arasında arbede çıktı.

Arbedede, 2 sendikacı ile 1 basın mensubu hafif şekilde yaralandı. Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin Sıhhiye Meydanı'na gelişleri sürüyor.

Sıhhiye Meydanı'nda polis tarafından oluşturulan arama noktasına geldikleri sırada, aralarında BDP'lilerin de bulunduğu bir grup ile Birleşik Kamu İş Konfederasyonu üyeleri arasında arbede çıktı. Birbirlerine bayrak sopaları, tekme ve tokatlarla saldıran iki grup, yürüyüşü organize eden tertip komitesi üyeleri ve polis tarafından ayrıldı.

 Arbede sırasında 2 sendikacı hafif şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Fırat Yurdakul da gözüne bir cismin isabet etmesi nedeniyle yere düştü. Meslektaşlarının yardımıyla alandan uzaklaştırılan Yurdakul'a, belediyeye ait bir araçta müdahale edildi. Foto Muhabiri Yurdakul, müdahalenin ardından görevine devam etti.

Arbedenin ardından, Ankara Adliyesi önüne gelen Birleşik Kamu İş üyeleri adına Birleşik Büro-İş Sendikası Başkanı Haydar Şahindokuyucu açıklama yaptı. Şahindokuyucu, ''sınıf ve kitle sendikacılığı yaptığını iddia edenlerle, ayrılıkçı etnik temelli siyaset yapanlar, Cumhuriyet devrimlerinin savunucusu Birleşik Kamu-İş örgütüne saldırdılar'' dedi.

Geniş katılım oldu

Mitinge sendikaların yanı sıra  bazı siyasi partiler, kadın dernekleri, öğrenci grupları, hemşehri dernekleri, halk ozanları, tiyatrocular, Alevi örgütleri, engelliler, öğrenciler, tüketici dernekleri, Sakarya bar emekçileri ve feministler katıldı. Mitingde eşcinsel ve lezbiyenler de yer aldı.

''Gençlik muhalefeti'' üyeleri arama noktasına girmeden önce ABD bayrağı yaktı. Çok sayıda çocuğun aileleriyle birlikte geldiği mitingde taraftar grupları da yer aldı. Bazı grupların davul ve trampet ekipleri ile yaptıkları yürüyüş mitinge renk kattı.

Çevreciler mitinge ellerinde çiçeklerle geldi. Tulum eşliğinde miting alanına gelen Laz Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ''Dereler Özgür Aksın'', ''Dilimiz Ölmesin'' yazılı pankartlar taşıdı. Bu gruba Derelerin Kardeşliği Platformu üyeleri de eşlik etti. SBF öğrencileri de alana gelirken nükleer enerji karşıtı sloganlar attı.

Kontrol noktasında üstlerini aranmasını istemeyen öğrenciler kısa bir süre oturma eylemi yaptı. Öğrenciler daha sonra kontrol noktasından miting alanına girdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Facebook grubu üyeleri de ''Hükümet Bir Çılgın Proje De Bize Yap'' yazılı pankart ile alana geldi. Barınma Hakkı Bürosu üyeleri üzerinde ''Ne Villa Ne Saray Barınacak Ev İstiyoruz'' yazılı kartondan yaptıkları evi miting alanına getirdi. Mitinge katılan bir grup öğrenci YGS'deki şifre iddialarına ilişkin slogan attı.

Aralarında milletvekili adayı Emine Ülker Tarhan'ın da bulunduğu bazı CHP üyeleri de mitinge katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir