Ankara'dan 88 'tekno girişimci' çıktı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2009 yılında Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu "Tekno Girişim Sermaye Desteği"nden yararlanan 178 projeden 88'i Ankara'dan çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2009 yılında Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu, genç girişimcilere yönelik, karşılıksız ve kefilsiz 100 bin TL'lik "Tekno Girişim Sermaye Desteği"nden yararlanan 178 projeden 88'i Ankara'dan.

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan yazılı açıklamada, Ankara Genç Girişimciler Koordinatör Odası ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık'ın Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, Karabıyık'ın, Ankaralı gençlerin tekno girişim konusundaki başarılarına dikkati çekerek, bu kadar başarılı genç girişimcinin bulunduğu Ankara'nın, Bilişim Vadisi Projesi için en uygun şehir olduğunu söylediği belirtildi. 2009 ve 2010 yıllarında tekno girişim sermaye desteği almaya hak kazanan 178 genç girişimciden 88'inin Ankara'dan çıktığına, bunların da 77'sinin Ankara'daki üniversitelerden mezun olduğuna dikkati çeken Karabıyık, Ankara'nın bu konuda diğer şehirlere açık arayla fark attığını, Bilişim Vadisi Projesi'ne aday olan iller içinde en yakın rakibi olan İstanbul için bu rakamın 32 olduğunu aktardı. İzmir'den 12, Konya'dan 11, Kocaeli'nden ise 2 genç girişimcinin tekno girişim sermaye desteği aldığını vurgulayan Karabıyık, Bilişim Vadisi için en uygun atmosferin Ankara'da olduğunu kaydetti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın her yıl 100 genç girişimciye 100 bin TL tutarında geri ödemesiz Tekno Girişim Sermaye Desteği verdiğini ve işlerini kurmalarına yardım ettiğini hatırlatan Karabıyık, toplam 10 milyon TL'yi bulan bu desteğin 100 milyon TL'ye çıkarılmasını istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir