Ankara'ya 127 yeni okul

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Demokratikleşmede tarihi adımlar attık" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yapımı tamamlanan 127 okulun Anadolu Gösteri Merkezi'ndeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümet olarak son 7 yılda demokratikleşme alanında tarihi nitelikte adımlar attıklarını ifade etti.

Her öğrencinin en az bir yabancı dil bilmesini, bilgisayarı en iyi şekilde kullanmasını, okumasını, araştırmasını, dünyayı ve ülkesini yakından takip etmesini her şeyden fazla önemsediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, öğrencilere şöyle seslendi:

"Bugünün Türkiyesinde işte bu şekilde bir gençlik... Şikayet ettiğiniz her şeyi gelecekte değiştirmek sizlerin ellerinde. Şikayet etmek yerine karanlığa bir mum yakmak sizlerin ellerinde. Şunu sizlerden özellikle rica ediyorum: Biz Hükümet olarak son 7 yılda demokratikleşme alanında tarihi nitelikte adımlar attık. Türkiye'yi daha demokratik, modern, çağdaş, insan hakları ve ifade özgürlüğüne sahip bir ülke konumuna yükseltmek için yoğun mücadele verdik. Türkiye'yi çağın gereklerine uygun şekilde dönüştürmenin gayreti içinde olduk. Anayasamızda ifadesini bulan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti idealini en güçlü şekilde yerleştirmek için çaba sarf ettik. Türkiye kazanımlarından asla geriye gidemez. Türkiye demokrasi ve hukuk yolunda katettiği yoldan geriye dönemez. O eski kaos günleri, hukukun, demokrasinin, insan haklarının çiğnendiği o karanlık günler, Türkiye'de tekrar yeşerme imkanı bulamaz."

Maliyeti 277 milyon TL

Ankara Valisi Kemal Önal da bugün toplu açılışı yapılacak toplam 1977 derslikli 127 okulun toplam 277 milyon TL'ye mal olduğunu, okulların kamu kaynaklarının yanı sıra hayırsever kişi ve kurumların katkısıyla yaptırıldığını anlattı.

2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının bugün başladığını anımsatan Önal, Ankara'da 1571 eğitim-öğretim kurumunda 24 bin 629 derslikte 877 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydetti.

Ankara'nın sürekli göç alan ve nüfusu hızla artan bir şehir olduğunu ifade eden Önal, Ankara'nın imkanlarının büyük kısmını eğitim ve öğretim için seferber ettiklerini söyledi. Önal, ''Sadece kamu kaynaklarından eğitim sektörüne aktarılan pay son 6 yılda 788 milyon TL'dir. Bunun 210 milyon TL'si özel idare, 578 milyon TL'si de genel idare kaynaklarından karşılanmaktadır'' dedi.

Önal, Ankara'da, eğitim için yürütülen kampanyalar kapsamında hayırseverlerden 276 milyon TL'lik katkı sağlandığını ifade etti.

Ankara'da okullaşma oranlarının bugün okul öncesinde yüzde 40, ilköğretimde yüzde 99,47, ortaöğretimde de yüzde 76 olduğunu belirten Önal, ''Okul açmak geleceğe ışık tutmak, aydınlığa koşmak demektir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 127 okuldan 3'ünün açılışı salondan canlı bağlantılar aracılığıyla gerçekleştirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir