Ankara'da geniş çaplı FETÖ operasyonu

FETÖ soruşturması kapsamında 60 Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanı, 60 da eski bakanlık çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. Böylece son iki günde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltı kararı alınan kişi sayısı 263 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden bir kısmının daha önce kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi.

Başsavcılık ayrıca, "ByLock" kullandığı tespit edilen 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u da Milli Eğitim Bakanlığının eski personeli 60 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca dün, aralarında 22'si Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmiş 36 Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı çalışanı, 33'ü eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı ve 55'i FETÖ ile bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatılan özel eğitim kurumlarının yöneticisi 124 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da dün, FETÖ'nün TSK yapılanmasında yer alan 144 kişi hakkında gözaltı kararı almıştı.