Annan çadırkentte incelemelerde bulundu

Annan'ın, Yayladağı'ndaki çadırkentteki incelemeleri 1.5 saat sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HATAY - Kofi Annan, Yayladağı'nda Suriyelilerin kaldığı çadır kentteki incelemelerinin ardından kamptan ayrıldı. 
 
BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Suriyelilerin kaldığı çadırkentte incelemelerinin ardından kamptan ayrıldı.
Annan, Kilis'teki konteynerkentte helikopterle havadan incelemede bulunduktan sonra geldiği Yayladağı İlçesi'ndeki eski TEKEL binasının bulunduğu alanda kurulu 2 bin 700 Suriyelinin kaldığı çadırkente geldi.
 
Çadırkentte girişinde Suriyeli bir çocuğun çiçek vererek karşıladığı Annan, Suriyeli çocukların halk oyunları gösterilerini izledi. Daha sonra Annan, çadırkentte kalan Suriyelilerin temsilcileriyle görüştü.
 
Annan'a ziyaretinde Türk yetkililer de eşlik etti. Yaklaşık 1,5 saat süren incelemelerin ardından Annan, çadırkentten ayrılarak Hatay Havaalanı'na hareket etti.
 
Bu arada ziyaret öncesi çadırkentte kalan bir grup Suriyeli, açtıkları İngilizce ve Arapça pankartlarla Suriye'deki ölümlerin durdurulmasını istedi. Suriyeliler açtığı pankartlarda ''Söz bitti, fazla taahhüt fazla kan'' şeklinde sloganlar yazdığı görüldü.
 
Davutoğlu Annan'ı telefonla aradı 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hatay'da temaslarda bulunan BM ve Arap Birliği'nin Özel Temsilcisi Kofi Annan'ı telefonla aradı.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, Annan'ı Yayladağı kampı ziyaretinin ardından, Çin'den telefonla arayarak, Suriye'deki son gelişmelere dair görüşlerini aktardı.
 
Hague Davutoğlu'ndan bilgi aldı
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile konuştuğunu ve Türkiye'deki Suriyelilere yönelik saldırıları kınadığını bildirdi.
 
Hague, sosyal iletişim ağı Twitter'daki mesajında, "Esad güçlerinin Türkiye'deki Suriyelilere yönelik saldırısını kınamak ve İngiltere'nin desteğini sunmak için Türkiye'nin Dışişleri Bakanıyla konuştum" ifadelerine yer verdi.
 
William Hague Twitter'da ayrıca, bugün Londra'da Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüşeceğini ve ülkesinin Lübnan'ın Suriye'den kaynaklı yaşadığı sıkıntılarda istikrar için güçlü destek mesajını vereceğini ifade etti.
 
 
Güvenlik Konseyi'ne mektup gönderecek
Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi Cenevre'de yaptığı açıklamada, Özel Temsilci Annan'ın bugün geç saatlerde Güvenlik Konseyi'ne mektup göndereceğini belirtti.
Suriye'nin özellikle tanklarını çekmesini öngören uluslararası planın bugün yürürlüğe girmesi gerekiyor.
Annan planı, en geç 48 saat içinde tüm çatışmaların durması için ordunun kentlerden çekilmesini öngörüyor.
 
McCain ve Lieberman da Hatay'da
ABD'li senatörler John Mccain ve Joe Lieberman, temaslarda bulunmak üzere Hatay'a geldi.
John Mccain ve Joe Lieberman'a Hatay'ı ziyaretlerinde, ABD'nin Adana Başkonsolosu Daria Darnell eşlik ediyor. 
Amerikalı heyet, çadır kenti ziyaretlerinin ardından basına açıklama yapacak. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir