Anne Erdoğan uğurlandı

Başbakan Erdoğan'ın annesinin naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Erdoğan, annesini son yolculuğuna uğurladığı sırada, üzerindeki ceketini çıkartak, eline aldığı kürekle annesinin mezarının üzerine toprak attı. Defin işleminde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da yer aldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla gerçekleştirilen defin sırasında, Başbakan Erdoğan, toprak attıktan sonra annesinin mezarına uzun uzun baktı.

Güvenlik gerekçesiyle keskin nişancılar da mezarlığın etrafında görev alırken, sinyal kesici cihazlar da mezarlığın belli bölümlerine yerleştirildi. Anne Erdoğan, İslam alimlerinden Süleyman Hilmi Tunahan'ın mezarının bulunduğu yere yakın bir mezara defnedildi.

Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez cenaze namazı öncesi, cemaate, namazın nasıl kılınacağına ilişkin bilgi verdiği dini konuşmasını yaptı. Görmez "Erdoğan ailesinin kıymetli varlığı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin muhtereme anneleri merhume hacı Tenzile Erdoğan hanımefendinin ahiret yurduna hicret etmesi münasebetiyle bir aradayız. Cenası hak Tenzile annemize rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, menzinili mübarek etsin. Çıkmış olduğu ahiret yolculuğunu hayırlara vesile eylesin" dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından okunan duada da Görmez "Tenzile anneye karşı üç vazifemiz var diyerek cenaze namazının kılınması, dua ve salavatların okunmasını ve hakların helal edilmesini istedi. Tenzile Erdoğan için cemaatten helallik istenildiği sırada Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Tenzile Erdoğan için Fatih Camisi'nde düzenlenen tören sonrası anne Erdoğan'ın cenazesi  musalla taşından alınarak, omuzlarda cenaze aracına taşındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan, Tenzile Erdoğan'ın tabutuna cenaze aracına kadar birlikte omuz verdi.

Siyaset, iş ve spor çevrelerinden birçok isim törendeydi

Fatih Camisi'ndeki cenaze törenine, ayrıca Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve aralarında çok sayıda milletvekilinin yanı sıra şu isimler katıldı: "Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Fatih Erbakan, Azerbaycan Kafkas Dini İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, Bosna Hersek Reis-ül Uleması Dr. Mustafa Ceriç, Japonya İslam Merkezi Başkanı Nimetullah Halil İbrahim Yurt, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller, CHP'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP adına da Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, THY Genel Müdürü Temel Kotil, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yabancı misyon temsilcileri, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sabri Şener ile Ajda Pekkan, Orhan Gencebay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda iş, sanat ve spor dünyasından kişi, eski İsmailağa Camisi imamı Mahmut Ustaosmanoğlu, Kumrulu mescit imamı Hasan Efendi."

Üç aşamalı güvenlik önlemi

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazında 3 aşamalı güvenlik önlemi alındı.

Tenzile Erdoğan'ın naaşı geniş güvenlik önlemleri altında Fatih Camii'ne getirildi. Korumalar cenaze aracının etrafında adeta etten bir duvar ördü.

Cenaze törenine AKP'li bakanlar, Parti yetkilileri tam kadro katılırken, iş, sanat ve spor camiasından da yoğun bir katılım olduğu görüldü.

Cumhurbaşkanı Gül Fatih Camii'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazına katılmak üzere Fatih Camisi'ndeydi.

Askeri erkan ve muhalefet cenazede 

Tenzile Erdoğan'ın cenaze törenine askeri erkanın yanı sıra, muhalefetten de heyetler katıldı.

CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile beraberindeki CHP'li heyet katılım sağlayacak. MHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve bir heyet cenazeye katılacak. Bunun yanı sıra askeri erkan da taziyeleri iletmek üzere Fatih Camii'ne geliyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da cenaze töreni için Fatih Camii'ne geldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir