Anneler Günü'nüz kutlu olsun

Anneler Günü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Anneler Günü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanıyor. Bu özel günü unutmayan liderler de yayınladıkları mesajlarla Anneler Günü'nü kutladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Annelerimiz, sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi, mutlu ve huzurlu, endişelerden uzak bir hayat sürmeleri, şüphe yoktur ki yetiştirecekleri nesillerin mutluluğu için de vazgeçilmez bir önem taşımaktadır" dedi.

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, "bitmek bilmeyen sabrın, affediciliğin, hoşgörünün, bilgeliğin, fedakarlığın, sevgi ve saygının, hayata dair tüm eşsiz ve yüce duyguların timsali annelerin" Anneler Günü'nü kutladı.

Geleceğin mimarı anneler...

TBMM Başkanı Köksal Toptan da mesajında, bütün aileyi sevgi ve hoşgörüyle kucaklayan annelerin, özveri ve fedakarlıkla yetiştirdikleri çocuklarla toplumun geleceğinin mimarı olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Toptan, "Milletimizin hafızasında derin izler bırakan olayda en değerli varlıkları olan çocuklarını kaybeden Mardinli annelerin acısını da yürekten paylaşıyor, böylesine büyük üzüntülerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan da kutladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin de yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir" dedi.

Başbakan Erdoğan da mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınların Anneler Gününü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."