Antalya adliyesinde arbede

Polis memuru tarafından öldürülen Gemik'in yakınlarıyla polis memurları arasında arbede yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANTALYA - Antalya'da polis memuru Mehmet Ergün'ün, Çağdaş Gemik adlı gencin öldürülmesiyle ilgili olarak görülen davanın duruşmasının ardından adliye koridorlarında arbede yaşandı. Polis çok sayıda kişiyi biber gazı sıkarak gözaltına aldı. Polis ile Gemik'in yakınları arasındaki arbedede yaralananlar oldu.

Antalya'da geçen yıl 27 Ekimde "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle motosikletiyle kaçan 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'e tabancayla ateş ederek öldürdüğü gerekçesiyle Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tutuklu polis memuru Mehmet Gemik'in bugünkü duruşmasının tamamlanmasının ardından, Çağdaş Gemik'in 50 kadar yakını, Ergün'e "katil", "sen dışarı çıkmayacak mısın" diye bağırdı.

Duruşma salonu önünde tedbir alan çevik kuvvet ekipleri protestocuları gözaltına almak isteyince direnmeyle karşılaştı. Polis, Çağdaş Gemik'in yakınlarını, biber gazı sıkarak yere yatırdı ve gözaltına almaya çalıştı. Bu sırada çıkan arbedede Çağdaş Gemik'in yakınlarından yaralananlar oldu.

Arbede sırasında, Adliye Sarayının giriş ve çıkışındaki camlar kırıldı. Polis yoğun güvenlik önlemleri altında Çağdaş Gemik'in yakınlarını Adliye binasından çıkartırken, Adliyenin önü de çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatıldı.